Kiderült, hogyan kerültek német gyerekek Csanádpalotára

Suki Zoltán

Illusztráció: Karnok Csaba

Különös hírt közölt két eltűnt gyerekről pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. A napi illegális migrációval foglalkozó összefoglalójukban azt írták, hogy a román határőrök kérésére Csanádpalotán igazoltattak még csütörtökön egy román állampolgárt, és két gyereket. Amikor átkutatták őket, kiderült, hogy a gyerekeket Németországban eltűntként tartják nyilván, és az ottani rendőrök keresik. A rendőrség még annyit írt, hogy előkerült a személyi igazolványuk is, és az üggyel kapcsolatban elfogtak másik három román állampolgárt is.

Megkerestük a rendőrséget, hogy miként kerülhetett két német kisgyerek Csanádpalotára. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól azt a választ kaptuk, hogy a gyerekek éppen Németországba tartottak, amikor megtalálták őket. A velük lévő felnőttek ellen embercsempészés miatt indult eljárás, egyikük pedig a gyerekek egyik hozzátartozója. Ennél többet nem árultak el, de nem kizárt, hogy a gyerekek szülei összevesztek, és az egyik magával vitte őket, úgy, hogy a Németországban maradt házastársa nem tudott róla.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában