Férfi kézilabda

2023.01.28. 09:33

Meglepő csapattal hozták hírbe Rosta Miklóst, távozhat Szegedről

Négy év után távozhat a Szeged magyar válogatott kézilabdázója, Rosta Miklós.

Becsei Dávid

Rosta Miklós 2019 nyarán igazolt Szegedre, a 2022–2023.as szezon után válthat klubot román sajtóhír szerint.

Fotó: Karnok Csaba

A román prosport.ro hírportál kész tényként kezeli, hogy a Dinamo Bucuresti megszerezte az OTP Bank-Pick Szeged magyar válogatott beállójának, Rosta Miklósnak az aláírását. Arról nem szól a cikk, hogy mikor vált klubot a 23 éves játékos, de feltehetőleg 2023 nyarán, mivel addig köti szerződés a szegediekhez.

A fent említett hírportál idézte a Dinamo klubelnökét, Ionut Popát, aki úgy nyilatkozott, hogy Rosta már aláírt hozzájuk, de még nem jelenthetik be hivatalosan. Más kérdés, hogy egy ilyen nyilatkozat minek tekinthető akkor... Az idén sokat fejlődött magyar beálló a világ egyik legjobb edzőjének, Xavi Pascualnak a kezei alatt fejlődhet tovább, amennyiben az átigazolás létrejön.

Rosta jelenleg a világbajnokságon tartózkodik a magyar válogatott, amelynek a második legeredményesebb játékosa a tornán. A házi góllövőlistát Bodó Richárd vezeti 37 találattal, míg 31-31 gólnál jár Bóka Bendegúz és Rosta Miklós is.

Néhány nappal korábban a prosport egy másik szenzációs igazolásról is lerántotta a leplet. Értesülésük szerint a Telekom Veszprém szerb válogatott kapusa, Vladimir Cupara is Bukarestben folytatja a pályafutását 2024 nyarától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában