Helyi sport

2023.02.06. 10:57

Elhunyt dr. Jernei István

Életének 71. évében elhunyt az egykori NB I.-es szegedi labdarúgó, dr. Jernei István.

A támadó 1952. szeptember 2-án született Szegeden, majd Kiskundorozsmán futballozott egészen 1971-ig. Ezután 1971 nyarától a Ferencváros tartalék csapatában szerepelt, majd 1972 és 1974 között sorkatonai szolgálata alatt a szentendrei Kossuth KFSE csapatában játszott.

A leszerelése után az akkor másodosztályú Szegedi EOL együtteséhez igazolt. Az élvonalban 1975. augusztus 30-án mutatkozott be az MTK-VM ellen, amelyen csapata 1–0-s győzelmet aratott.

Egyik emlékezetes mérkőzése volt 1977. december 17-én a későbbi bajnok, az akkor a tabellát vezető Újpesti Dózsa elleni, amikor két góljával járult hozzá a 6–2-es győzelemhez. Ezen kívül adott még gólpasszt ezen a meccsen szöglet után Forgácsnak, később pedig Birinyinek is, és kiállíttatta Kolárt.

Lapunk így idézte fel a góljait: (a 35. percben) Forgács szerelte Törőcsiket, majd 40 méteres labdával indította Jerneit, aki elhúzott Dunai III. mellett, és 15 méterről a kifutó Bodnár mellett a bal sarokba helyezte a labdát, 2:0. (a 67. percben) A 11-est Jernei végezte el, labdája a vetődő Bodnár mellett a kapu jobb alsó sarkában kötött ki, 5:1.

És végül az értékelés: „Jerneitől pedig még most is szédeleghetnek a Dózsa védőjátékosai.”

1981 nyarán a Szegedi Dózsa játékosa lett, majd még ezen év decemberében a Zalaegerszegi TE-hez igazolt. Az 1981–82-es idényben egy mérkőzésen lépett a pályára a ZTE csapatában. Az élvonalban 81 mérkőzésen szerepelt és 16 gólt szerzett.

Egykori edzője, Himer István így beszélt róla: – Nem csak az Újpesti Dózsa, hanem a Vasas elleni mérkőzést is érdemes kiemelni a pályafutásából. Elképesztően technikás, ügyesen cselező labdarúgó volt, nehezen tudták tartani a védők. Habár nem volt túl gólerős, de sok 11-est és kiállítást harcolt ki, valamint bal lábbal nagyon jól rúgta a szögleteket. Nagy vagány, mosolygós gyerek és igazi csapatember volt, aki szerette a mókát. Emellett szorgalmas tanulóként jogi végzettséggel rendelkezett. Modern módon játszotta a szélsőt mindkét oldalon, hiszen a jobb lábát is kiválóan használta.

Dr. Jernei István temetése február 10-én (péntek) 11 órakor lesz a kiskundorozsmai temetőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában