Szegedi hírek

2023.03.23. 11:41

Nem az ember, hanem a hatalom számít a szegedi városvezetésnek

Gyurcsány Ferenc helyett felelős városvezetésre és tudatos gazdaságpolitikára van szüksége Szegednek a helyi Fidesz-KDNP szerint. Német Ferenc képviselő úgy értékelt, a gyurcsányi szellemiség visszatért Szegedre, jövő héten a városházára is kitűzik a Gyurcsány-párt zászlaját.

Kiss Anna

Német Ferenc: Szegednek nem Gyurcsányra, hanem a városlakók érdekében folytatott várospolitikára van szüksége. Fotó: Kiss Anna

– A gyurcsányi szellemiség visszatért Szegedre 

– közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Német Ferenc, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője. Rámutatott, Gyurcsány Ferenc emberei sorra foglalják el az önkormányzat kulcspozícióit. Úgy vélte, Botka László polgármester első számú helyettesét, a várospolitikai alpolgármestert, továbbá az önkormányzat vagyongazdálkodási tanácsnokát, valamint a jogi bizottság alelnökét is a Gyurcsány-párt birtokolja.

Német leszögezte, Botka városházi többsége az évek alatt megfogyatkozott és a DK nélkül nem biztosított, a párt pedig igyekszik az önkormányzatnál, valamint annak cégeinél minél több pozíciót einstandolni magának. 

– A gyurcsányista politikusoktól rettegnek a városházi hivatalnokok, valamint a cég- és intézményvezetők is, mert tudják, hogyha az ő pozíciójukat nézik ki maguknak az őszödi böszme szegedi helytartói, azt aligha tudják megvédeni. Botka Lászlónak ugyanis fontosabb saját, egyre ingatagabb hatalmának megvédése, így időnként kénytelen engednie a zsarolásnak 

– emelte ki a szegedi képviselő.

Hangsúlyozta, a gyurcsányi szemléletben nem az ember az első, hanem a hatalom megszerzése. Megjegyezte, ennek a politikának esett áldozatul száznál több család a négy törvénytelenül bezárt óvodával, amelyeknek nem kegyelmezett a DK-s alpolgármester, Binszki József, Botka László pedig engedett a gyurcsányista nyomásnak, így lakat került vagy kerül az alsóvárosi, a móravárosi, a tápéi és a tarjáni intézményre.

– Emellett már nyolcadszorra sikerült törvénytelen lakásrendeletet alkotniuk, törvénytelenül szedtek be óvadékot és közjegyző díjat a szociális lakásban élőktől, de annak visszafizetéséről egy szó sem esik. A gyurcsányista baloldal akar utcára tenni egészségügyi dolgozókat és pedagógusokat, miközben az egekbe emelik a gyermekétkeztetési díjakat, valamint júliustól a parkolási zónák határait is kiterjesztik

 – részletezte.

Német Ferenc közölte azt is, hogy egy hét múlva szimbolikusan is megtörténik a Gyurcsány-párt térfoglalása Szegeden, hiszen a Demokratikus Koalíció az egész városban erődemonstrációt tart frakcióüléssel és nyilvános rendezvényekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában