Helyi sport

2023.03.26. 18:04

Elrajtolt a rájátszás a vármegyei I. osztályban

Nem botlott a listavezető, visszavágott az SZVSE, a Deszk idegenbeli győzelmet aratott.

V. P.

Ezúttal az SZVSE nyert az Algyő ellen, visszavágtak az egy héttel előtti vereségért.

Fotó: Gémes Sándor

Már a felső- és alsóházban rendeztek meccseket a vármegyei I. osztályban. Előbbiben a Szeged-Csanád GA II. a hajrában múlta felül a Mórahalmot, az SZVSE pedig visszavágott az Algyőnek az egy héttel korábbi vereségért, miután egy korán szerzett góllal nyerni tudott.  Kiskundorozsmán is a végjáték hozta meg a gólváltást a Tiszasziget elleni meccsen.

Az alsóházban a HFC II. simán legyőzte a Balástyát, a Deszk idegenben tudott nyerni az FK 1899 Szeged-SZEOL otthonában, míg a Szentesi Kinizsi és az UTC kilencven perce nem hozott gólt. 

Eredmények, felsőház, 1. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Mórahalom 2–0 (0-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 100 néző. Vezette: Barta Norbert István – jól (Kiss R., Gera).
Szeged-Csanád GA II.: Rodic – Gyuga (Gera, a szünetben), Benyó, Busa (Berta, 89.), Heidrich, Kapic (Tóth P., 56.), Kovács G., Csorba (Ábrahám, 77.), Nagy S., Maronyai, Lestyán. Edző: Andorka Péter.
Mórahalom: Weszelovszky – Tajthy (Császár, 82.), Vajda, Görbe, Holcsik, Baji, Pető (Tóth M., 66.), Fodor (Kiss D., a szünetben), Nagy M., Rádóczi Dán. (Szalai, 78.), Rádóczi Dáv. Edző: Papp Endre.
Gólszerzők: Lestyán (77.), Tóth P. (91.).
Jók: mindenki, ill. mindenki. 
Andorka Péter: –  Végig kontrolláltuk a mérkőzést. A második félidőre sikerült felőrölni az ellenfél masszív védekezését. Gratulálok a játékosaimnak!
Papp Endre:Büszke vagyok a csapatomra, öt meghatározó játékosunk hiányzott, akiket 16-18 éves játékosok kiválóan pótoltak. Ellenfelünk irányította a mérkőzést, de csak két beívelés után tudtak gólt szerezni. Gratulálok a fiúknak!

Kiskundorozsma–Tiszasziget 1–1 (0-0)
Szeged-Kiskundorozsma, 150 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél – közepesen (Minda, Szabó R.).
Kiskundorozsma: Rozs – Budai (Bozsó, 72.), Laczi (Bárkányi, 77.), Molnár K., Róka, Kalapács, Sallai, Ottlik Máté, Fülöp, Lóki (Kis B., 77.), Bodonji. Edző: Tóth János.
Tiszasziget: Kiss D. – Lipták, Skribek B., Babolek (Szabó D., 72.), Magyar, Széll, Bálint D., Skribek Á., Albert (Varga G., 72.), Vajna, Godó (Oláh, 67.). Játékos-edző: Magyar György.
Gólszerzők: Ottlik Máté (85.), ill. Babolek (71., 11-esből).
Jók: Ottlik Máté, Molnár K., ill. Skribek Á., Skribek B., Széll, Vajna. 
Tóth János:Örülünk, hogy sikerült újabb pontot szerezni, szeretnénk csipegetni még a hátralévő mérkőzéseken.
Magyar György: Sok lövésünk volt, de végre gólt rúgtunk. Véleményem szerint többet tettünk a győzelemért, de a három pontot nem adják ingyen.

Algyő–SZVSE 0–1 (0-1)
Algyő, 150 néző. Vezette: Kiss Richárd – közepesen (Barta, Csöngető)
Algyő: Szabó G. – Kiss R., Horváth A., Kardos, Kovács M., Pióker, Csehó (Táncos, 80.), Csányi, Pócs T., Selyem, Fekete Á. (85.). Edző: Fülöp Tibor.
SZVSE: Czirják – Kormányos (Oroszi, 90.), Pócs D., Rádai, Beretka (Ábrahám-Fúrús, 75.), Mezei, Lévai, Káposzta, Kelemen V., Papp Á., Amariutei (Mészáros, 92.). Játékos-edző: Kelemen Balázs.
Gólszerző: Amariutei (16.).
Jók: Szabó G., Horváth A., Pócs T., Fekete., ill. mindenki. 
Fülöp Tibor: – Elkerülhető gólt kaptunk, majd megvoltak a lehetőségeink az egyenlítésre, amik ma kimaradtak. Dícséret illet mindenki, mert mindent megtettünk, hogy megnehezítsük az SZVSE dolgát. A jövőnkre nézve bíztató ez a teljesítmény, fájó, hogy ma is lett egy komoly sérülésünk. Gratulálok az SZVSE-nek!
Kelemen Balázs:A csapatoknak egymáson kívül a nagy széllel is meg kellett küzdenie. Igazi csapatmunkával, rendkívül értékes három pontot szereztünk a szervezetten játszó hazaiak ellen. 

Alsóház, 1. forduló

Hódmezővásárhelyi FC II.–Balástya 6–0 (5-0)
Hódmezővásárhely, 100 néző. Vezette: Bartucz Tamás – kiválóan (Kócsó, Tihanyi).
HFC II.: Vaits (Tóth M., 61.) – Tóth J., Vastag, Bogdán (Karácsonyi, 61.), Balázs (Buzás, 53.), Krisztin (Herczeg, 70.), Szőke, Orovecz, Hegedűs, Buzai (Mucsi, 70.), Borbás. Edző: Bacsa Zsolt.
Balástya: Hegedűs – Mondics (Faragó, a szünetben), Sári, Mágocsi, Bagi (Szabó A., 59.), Gera D., Vámos N. (Tóth B., a szünetben), Szobácsi, Tóth P. (Muró, 84.), Vörös, Tóth G. (Horváth Cs., a szünetben). Edző: Kiss Máté.
Gólszerzők: Orovecz (9.), Vastag (14.), Hegedűs (25.), Krisztin (27., 43.), Borbás (54).
Jók: mindenki, ill. Mágocsi, Vörös. 
Bacsa Zsolt: A lényegi kérdések gyorsan eldőltek, így mindenki játéklehetőséghez jutott. Gratulálok a fiúknak! A Balástyának kívánom, hogy érjék el kitűzött céljaikat.
Kiss Máté:Mint a legtöbb vereségünknél, nem az eredmény, hanem a mutatott játékunk minősége aggaszt. A türelmem mellett a reményem is fogy, nem tudom, melyik a rosszabb. Gratulálok a HFC-nek!

FK 1899 Szeged-SZEOL–Deszk 0–2 (0-1)
Szeged-Petőfitelep, Szalai Dzsínó István sporttelep, 100 néző. Vezette: Pap Zsigmond Csaba – közepesen (Maurer, Mígh).
FK Szeged: Garamvölgyi – Tóth G., Giba, Hochheiser (Tóth Á., 75.), Csuka, Hegyesi, Cs. Tóth, Martinkovics (Benkő, 63.), Oláh, Miklós, Sisák (Hegyesi, 89.). Megbízott edző: Imre Zoltán.
Deszk: Repák – Kormos (Csordás, 90.), Kövesi (Salánki, 62.), Matyelka, Fóris (Télessy, 51.), Markovics, Tarjányi, Török, Szabó R., Istókovics, Király. Edző: Csordás József.
Gólszerzők: Fóris (41.), Télessy (79.).
Jók: Giba, Sisák, Tóth G., ill. Repák, Matyelka, Istókovics, Tarjányi, Török (mezőny legjobbja). 
Imre Zoltán: A helyzeteit jobban kihasználó csapat nyert. Nem fociztunk ma jól.
Csordás József:Tanultunk az előző két FK elleni meccsből. A második félidőben hátszélben támadtunk, jobban megvalósítottuk az eltervezetteket. Nem túl magas színvonalú meccsen a védekezésünk jól sikerült. A győzelmet játékosunk elhunyt édesapjának ajánljuk!

Szentesi Kinizsi–UTC 0–0
Szentes, 100 néző. Vezette: Ézsiás Gábor József – kiválóan (Fekete, Herceg).
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Légrádi, Rácz D., Koncz, Dovics, Szarvas, Bartucz B., Prozlik, Bartucz P., Locskai, Mihály (Piti, 61.). Edző: Sallai Róbert.
UTC: Mészáros – Szántó (Csányi, 18.), Péczely, Sós, Boss, Miles J., Floutier (Nádudvari-Sipos, a szünetben), Sarnyai, Duda, Gonda, Rákóczi. Játékos-edző: Miles Joshua.
Jók: Koncz, Szarvas, Rácz D., ill. Mészáros, Gonda, Rákóczi, Péczely, Sarnyai, Csányi.  
Sallai Róbert: – Az egyik csapat győzelemre játszott, a másik csak a vereség elkerülésére. Számtalan lehetőségünk volt, de ma minden kimaradt. 
Miles Joshua: – Értékes pontot szereztünk idegenben. Nem volt annyit nálunk a labda, mint szerettük volna, de csapatként jól védekeztünk. Fejlődnünk kell a támadóharmadban. Gratulálok Csányinak a remek debütáláshoz a felnőttek között! További sok sikert kívánok a Szentesnek!

A 2. forduló programja:

Felsőház, szombat, 16 óra: SZVSE–Szeged-Csanád GA II., Mórahalom–Kiskundorozsma, Tiszasziget–Algyő. Alsóház, szombat, 16 óra: UTC–FK 1899 Szeged-SZEOL (Újszentivánon), Balástya–Szentesi Kinizsi, Deszk–Hódmezővásárhelyi FC II.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában