Gólokat lőtt a válogatottban

2023.03.29. 18:38

Újabb kitüntetést kapott Ádám Martin

Nem üres kézzel utazik vissza a dél-koreai Ulszanba Ádám Martin, a forráskúti származású labdarúgó. Az elmúlt napokban megszerezte első góljait a magyar futballválogatottban, majd szerdán reggel a helyi focipályánál – ahol minden kezdődött – átvette a Csongrád-Csanád vármegye sportjáért és ifjúságáért járó kitüntetést.

Becsei Dávid

Mihálffy Béla (balról jobbra), Ádám Martin, Gémes László és Nagy Attila.

Fotó: Karnok Csaba

Egy üléses elektromos rollerrel érkezett a forráskúti futballpályához Ádám Martin, ahonnan gyalog is mindössze két-három percre lakik feleségével, Gittával és hároméves kisfiával, Konorral. Augusztus óta viszont keveset vannak itthon, amióta kiigazolt a dél-koreai Ulszan Hyundai csapatába. Csütörtökön kelnek útra, vasárnap pedig már Jeju szigetén vár bajnoki a 29 éves támadóra csapatával. Az átállás viszont nem lesz könnyű, hét órával járnak előrébb Ulszanban, mint Forráskúton. Mindezek előtt Csongrád-Csanád vármegye sportjáért és ifjúságáért járó díjat vehetett át Gémes Lászlótól, vármegyénk közgyűlésének elnökétől, Nagy Attila üllési polgármestertől és Mihálffy Béla országgyűlési képviselőtől. 

– Amióta Paksra igazoltam 2020-ban, több díjat is kaptam, ami jólesik, boldoggá tesz és megtisztel – kommentálta lapunknak kitüntetését, majd a labda is előkerült. 

Karnok Csaba
Mihálffy Béla és Ádám Martin egymásnak passzolgatott fejjel.
Fotós: Karnok Csaba

Hatalmas élmény számára, hogy az Észtország elleni felkészülési mérkőzésen győzelmet ért fejese, majd a Bulgária elleni Európa-bajnoki selejtezőn lábbal is betalált. 

– A második gólom különlegesebb, hiszen az tétmérkőzésen született, míg az első egy barátságos meccsen, ugyanakkor csak az volt az első. Mindkétszer kezdőként számított rám a szövetségi kapitány, örülök, hogy ezt gólokkal tudtam meghálálni – beszélt az elmúlt napokról a tizenkétszeres magyar válogatott csatár. 

Úgy fogalmazott lapunknak, jól sikerült a beilleszkedése csapatába és a kultúrába is, amelytől picit azért tartott. A koreai konyhától félt, de rájött, nem rossz, ugyanakkor a klub szakácsot biztosít arra, hogy európai ételeket se kelljen megvonni maguktól az innen származó labdarúgóknak.  

Áradozott Dél-Koráról, az előző szezon végén – tavasz-ősz ritmusban játszanak – megpróbálták felfedezni a tízmilliós fővárost, Szöult. 

– Zseniális hely, gyönyörű, de keveset láttunk belőle, hiszen hatalmas város, nagyjából annyian lakják, mint Magyarországot. Nem gondoltam volna, hogy ilyen szép és tiszta helyre igazolok – jegyezte meg. Hozzátette, meccsekre szinte mindenhova vonattal utaznak. Példaként mondta el, Szöul Ulszantól kocsival öt órára van, míg sínen kettőre…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában