Szegedi előny a bajnoki aranyért

2023.06.02. 20:47

Pastor Miklert dicsérte a Veszprém legyőzése után – NYILATKOZATOK

Csodálatos hangulatban aratott hatgólos sikert az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a bajnoki döntő első mérkőzésén a Veszprém ellen a Pick Arénában. A meccs után Juan Carlos Pastor Mikler Rolandnak mondott köszönetet a védései miatt, míg Momir Ilics úgy nyilatkozott, megérdemelt sikert aratott a címvédő Szeged. A második mérkőzést hétfőn 18.30-tól rendezik Veszprémben.

Vajgely Pál

A masszív szegedi védelem mögött Miklerre is lehetett számítani ma este.

Fotó: Karnok Csaba

Juan Carlos Pastor, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője: – Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, köszönöm Rolinak ezt a remek teljesítményt, nagy önbizalmat adtak a védései számunkra! A második félidő elején felzárkózott a Veszprém, de erre jól reagáltunk, és nagyobb előnyt szereztünk. Jól felkészültünk a mai meccsre, büszke vagyok a fiúkra. Mindig a következő mérkőzésre készülünk, hétfőn megyünk Veszprémbe, amely egy teljesen más mérkőzés lesz. A célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot.

Mikler Roland, az OTP Bank-Pick Szeged játékosa: – Gratulálok a Veszprémnek, mert korrekt mérkőzést játszottunk, amely nem volt durva, nem volt sok szabálytalanság. Mindenki tudja, ez egy bajnoki döntő, ahol néha elszabadulnak az indulatok. Ez a mai nap nekünk kedvezett, egy-nulla ide. Pontosan tudom, hogy Veszprémben nem egyszerű győzni, ehhez újfent kimagasló egyéni teljesítmények és remek védekezés kell. Megpróbálunk minél többet pihenni, és hétfőn megismételni ezt a mérkőzést.

Momir Ilics, a Telekom Veszprém vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez, megérdemelt a sikerük! Az első félidőben csak két védésünk volt, ez egy ilyen mérkőzésen nem megengedhető. Próbáltunk változtatni már az első félidő végén, de erre jól reagált ellenfelünk, amely hosszú támadásokat vezetett. Még egy mérkőzést biztosan játszunk, megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani.

Rasmus Lauge, a Telekom Veszprém játékosa: – Gratulálok a Szegednek, megérdemelt a győzelmük! Nehéz, ha idegenben játszol és hat-hétgólos hátrányba kerülsz. Zárkóztunk, de nem sikerült kiegyenlítenünk, ez pedig elsősorban Mikler Rolinak köszönhető, aki remekül védett. Most pihennünk kell, mindent megteszünk hétfőn az egyenlítésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában