Helyi bulvár, celeb

2023.06.08. 16:29

Pintér Tibor: Mórahalmon majd eszek

A Mórahalmon látható Herkules című mesemusical kedvéért gyúrta ki magát Pintér Tenya. A látványosan lefogyott színész azt ígéri, nyári itt tartózkodása alatt újra eszik majd. Lovasszínháza 12 produkcióval és egy különleges nyitógálával készül az idei szezonra, de lesznek koncertek és prózai darabok is a teátrum kínálatában.

T. K.

Mórahalom 2023.06.08. Patkó lovas színház évadnyitó sajtótájékoztató. Képen: Nógrádi Zoltán polgármester, Pintér Tibor Tenya, Greksza Kincsõ. Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Évadnyitó gálával indul június 10-én a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház előadás-sorozata. Az augusztus végéig tartó programon 21 produkciót láthatnak az érdeklődők: koncertekkel, operettekkel, musicalekkel és lovas színházi műsorokkal várják a nézőket.

Nógrádi Zoltán polgármester elmondta, olyan színházi légkört és üzleti modellt álmodtak meg Mórahalomra, ami azoknak is elérhetővé teszi a színvonalas produkciókat, akik ezért nem tudnak messzire utazni vagy hatalmas összegeket kifizetni. – Ugyanakkor közösségépítő szerepe is van a programsorozatnak. Határon túlról érkezők is bemutathatják itt kulturális örökségeiket és van, amikor közösségeknek szervezünk programot – hangsúlyozta.

Greksza Kincső, a Pannon Várszínház marketing menedzsere megtiszteltetésnek nevezte, hogy ők is részesei lehetnek a mórahalmi előadássorozatnak. Ők a Pál utcai fiúkkal és a Kölcsönlakás című vígjátékkal érkeznek június közepén.

Az évadnyitó gálát szombaton tartják, a Nemzeti Lovas Színház művészei és vendégeik fellépésével. Az est különlegessége az lesz, hogy lovak nélkül, épített színpadon lesznek majd láthatók. Erről Pintér Tibor igazgató is elismerően nyilatkozott, állandóan fejlődő csodának nevezte a mórahalmi teátrumot. – Ez egy dramatizált operett és musical show lesz élő zenével, légtornász elemekkel színesítve – beszélt a látványosnak ígérkező nyitó előadásról.

Pintér Tenya színháza egyébként idén minden eddiginél több, 12 lovas produkciót hoz Mórahalomra. A most még nézőtérrel beépített küzdőteret így szezon közben átalakítják majd, hogy a megszokott méretű helyet biztosítani lehessen majd a 30 lóval és 50 szereplővel érkező társulatnak. Új produkciójuk a Herkules lesz, mely miatt a színházigazgató ki is gyúrta magát. – Sokan biztatnak, hogy egyek már végre – mondta a látványosan lefogyott színész. – Mindenkinek azt mondom, majd Mórahalmon. Itt ugyanis isteni a kaja – mosolygott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában