Férfi kézilabda

2023.06.10. 13:39

Csalódott szegedi arcok, Pick Arénában pezsgőző veszprémiek – KÉPEK

Nem sikerült sorozatban harmadszor elhódítani a magyar bajnoki címet az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának. A Telekom Veszprém 31–27-re megnyerte a mindenről döntő ütközetet a Pick Arénában, így Juan Carlos Pastor tíz év után ezüstéremmel a nyakában búcsúzott csapatától.

Becsei Dávid

Neheze viselte az ezüstérmes búcsú pillanatait Bogdan Radivojevics (balról), akit poszttársa, Mario Sostaric próbált vigasztalni.

Fotó: Karnok Csaba

Minden száznyolcvan fokos fordulatot vett. Hiába kezdte a Pick Szeged simának mondható, hatgólos győzelemmel a bajnoki döntőt, ezt a teljesítményét már nem tudta megismételni a finálé második és harmadik felvonásán sem. Ennek következtében pedig ezúttal a Veszprém ünnepelhetett Szegeden bajnoki címet, miután az elmúlt két idényben a Szeged pezsgőzött Veszprémben.

Mindezzel pedig eldőlt, hogy a Juan Carlos Pastor, Marko Krivokapics edzőpáros ezüstéremmel búcsúzik Szegedtől, mint ahogyan a távozó játékosok, Mirko Alilovic, Bogdan Radivojevics, Kent Robin Tönnesen, Rosta Miklós és Alxandre Blonz is.

A bajnoki döntő harmadik mérkőzéséről szóló tudósításunkat ide kattintva olvashatja el.

OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 27–31 (14–12)
Férfi kézilabda NB I., bajnoki döntő, 3. mérkőzés. Szeged, Pick Aréna, 8300 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – SOSTARIC 6, GABER, MACKOVSEK 1, Rosta 2, Szita, Bombac 3. Csere: Alilovic (kapus), Tönnesen, BLONZ 5/4, Bánhidi 3, Bodó 3, GARCIANDÍA 4, Martins. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: CUPARA 1 – VAJLUPOV 9/1, Ilics Z. 1, Remili 2, Pesmalbek 2, R. LAUGE 6, ELÍSSON 6/2. Csere: Corrales (kapus), Ligetvári, Elderaa 3, A. Nilsson 1, Sipos, Mahé, Gas. Marguc. Vezetőedző: Momir Ilics.
Hétméteres: 4/4, ill. 4/3.
Kiállítás: 0, ill. 8 perc.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a Veszprémnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában