Dunaújváros

2022.05.19. 09:00

A város újabb gimnáziummal lesz gazdagabb

A Waldorf közösségnek jelenleg két intézménye működik városunkban. A Csigadombi Waldorf Óvoda 2011-ben, az iskola 2015-ben nyitotta meg kapuit.

Török Tímea

Fotó: LI

Az iskolát alapító szülők, az iskola szülői közössége a pedagógusokkal együttműködve az elmúlt két évben azon dolgoztak, hogy a most hetedik osztályba járó gyermekek, a nyolcadik osztályt elvégezve, az egységes 13 évfolyamos Waldorf iskolában tudják folytatni a tanulmányaikat. A munka gyümölcse most beérni látszik, és reményeik szerint hamarosan egy újabb gimnáziummal lesz gazdagabb Dunaújváros – olvasható a közösség weboldalán. 

G. Ekler Ágnes előadását hallgathatták meg az érdeklődők Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Ennek apropóján 2022. május 16-án előadáson vehettek részt az érdeklődők a Pentelei Waldorf Iskolában. Számos kérdésre kaphattak választ a résztvevők G. Ekler Ágnes gimnáziumi tanár és a szombathelyi Waldorf iskola alapítójának előadásából. Sok más mellett a következő témákat járta körül az előadó: miért járjak Waldorf gimnáziumba? Miben tér el az állami iskoláktól és miért? Ki akar lenni a kamasz? Hogyan találja meg önmagát és az útját? Hogyan ébreszti a gondolkodást és az akaratot a művészeti tevékenység? 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában