Dunai Kincses Kert

2022.05.22. 15:00

Szombat délután ismét színes forgatag fogadta a látogatókat a Szalki-szigeten - Galériával

Még mindig töretlen a népszerűsége a Dunai Kincses Kertnek: az ütemtervnek megfelelően május 21-én, szombaton szervezték meg a termelői és kézműves piacot a Szalki-szigeti kemping területén.

Molnár Emese

Fotó: LI

A kemping bejárata előtti területen rengeteg autó parkolt már a 14 órai nyitást követően, a forgalom irányítását polgárőrök segítették. A piacon ezúttal is a megszokott kínálattal, minőségi árukkal találkozhattak a látogatókat. Sokszínű a felhozatal; a péktermékektől kezdve a házi sajtokon, lekvárokon át a kézműves termékekig, dísztárgyakig lehet szemlézni és vásárolni a portékát helyi és környékbeli árusoktól.

Most már nem hiányozhat a kínálatból a fonott kosarak és bútorok széles választéka sem. Ennél a standnál Csavajda Istvánné szolgálta ki a vevőket szombaton. Mint azt lapunknak elmondta, a fia, Csavajda Péter, aki egy kerekesszékes fiatalember, 2005-ben tanulta ki a kosárfonó mesterséget, és azóta készít ilyen csodás tárgyakat. Dunaföldvári családról van szó, ahol mindenki besegít, ha kell. Például most megosztva vásároztak, az anyuka itt, a fia Szegeden volt. Csavajda Istvánné elmondta, tavaly óta járnak a Dunai Kincses Kert találkozóira, és nagyon elégedettek a kulturált környezettel, a barátságos légkörrel. Vannak visszatérő vásárlóik, és arra is volt már példa, hogy egy fül nélküli kosarat hoztak hozzájuk, amit a következő piaci alkalomra megjavítottak. Elkészítenek igény szerint rendeléseket is, legyen az egy egyedi méretű láda vesszőből, vagy egy bútordarab. Örülnek, hogy a világjárvány után egyre több vásárt rendeznek országszerte, bár a covid alatti időt is igyekeztek hasznosítani, és raktárra tudtak dolgozni.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában