Kék hírek

2022.05.24. 07:54

Két embercsempészt fogtak el a Fejér megyei rendőrök

Két román embercsempész 7 fő illegális migránst szállított autójával az M6-os autópályán.

police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az M6-os autópálya 57-es kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztály jelzése alapján - 2022. május 24-én 1 óra 55 perc körül ellenőriztek egy román honosságú személygépkocsit, amelyet egy 27 éves román állampolgár vezetett, írja  a police.hu.

Az intézkedés során a gépkocsiban a jármű vezetőjén kívül egy 32 éves szintén román állampolgárságú továbbá még hét férfi tartózkodott, akik közül öt pakisztáni egy afgán és egy indiai származásúnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket az egyenruhások a két embercsempésszel együtt elfogták és előállították a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, a két román férfival szemben, őrizetbevételük mellett embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában