Dunaújváros

2022.05.29. 09:30

A kieső ellen zár a DPASE itthon

Gróf András

Novák Zsomborék vasárnap búcsúznak a szezontól

A 2021/2022. évi NB III.-as labdarúgó-bajnokság közép csoportjának zárófordulójában a DPASE együttese a Rákosmente FC csapatát fogadja. Az idényzáró találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik a Dunaújváros Stadionban. 
Az utolsó fordulóra a lényegi kérdések eldőltek az eddigi harminchét kör alatt. A bajnoki címet toronymagasan nyerte meg a Kozármisleny, amivel kivívta a jogot a másodosztályban való indulásra. Már biztosan ezüstérmesként zárt a Balassagyarmat gárdája, amelyet ugyan még pontszámban beérhet a harmadik DPASE együttese, de megelőzni biztosan nem tudja, mivel egyenlő pontszám esetén a bajnokságban elért több győzelem a meghatározó. Ebben a mutatóban pedig jelenleg kettővel jobban állnak a nógrádiak. 
A versenykiírás szerint az NB III. három csoportjának 17–20. helyezett csapata kiesik a megyei-budapesti I. osztályba. Ezek pedig a közép csoportban a Mohács, a Dabas-Gyón FC, a Rákosmente FC és a Gerjeni SK. 
Az újvárosiak vasárnapi ellenfele tehát már biztosan elbúcsúzott a harmadik vonaltól, így a találkozó egyértelmű esélyese a hazai együttes. Ráadásul a hírek szerint a fővárosiak felkészülését anyagi problémák is hátráltatják. A zárómeccsen biztosan hiányzik majd az újvárosiak keretéből Tóth Ákos, aki a múlt héten begyűjtötte ötödik sárga lapját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában