Kulcs

2022.07.04. 09:00

Táboroznak a futball-szakosztály utánpótlásai

Kulcs - A helyi sportegyesület futball-szakosztálya focitábort tart egy-egy hétig az óvodás és a kisiskolás korosztálynak. A gyerekek a boldog vakáció során felszabadultak, hiszen nincsen iskolai kötelezettség, csak a szülők aggódnak, nekik komoly feladat a gyermekfelügyelet megszervezése.

Török Tímea

A Kulcsi ­Sportegyesület nyári táborral kapcsolatos kezdeményezését ezért is fogadták nagy örömmel a kulcsi gyerekek és a szüleik egyaránt. Idén ugyanis Kulcson, szervezett iskolai felügyelet hiányában kevés az ilyen jellegű lehetőség a vakáció idejére. 
Hegyi Zita volt az ötletgazda, és ő vállalta magára a tábori élet szervezési feladatait, előkészíti az étkezéseket, és ha szükséges, pótanya szerepet is vállal. A finanszírozást a szülők fizette díjból, valamint az egyesület segítségével rendezték. 

Elsőként a nagyobbak táboroztak, az ovisok július második hetében érkeznek majd a sportpályára Fotó: Török Tímea/Dunaújvárosi Hírlap

A kilenc, tízéves korosztálynak Papp Sándor az edzője. A technikai munkáról kérdeztem a tapasztalt szakembert: 
– A Kulcsi Sportegyesület futball-szakosztályának U9 csapata az elmúlt időszakban nagyon sok szép eredményt ért el. Ha csak az utóbbiakat említem, akkor be tudok számolni arról, hogy a nagyvenyimi tornán bár ezüstösen csillogott az érmünk, de az élmény – hogy a Dárdai Palival találkozhattak a gyerekek – óriási volt. Legutóbb pedig Iváncsán egy nyolccsapatos tornán felállhattunk a dobogó legfelső fokára, ugyanis a mi csapatunk nyerte meg. Az edzések során a korosztály szintjének megfelelően a sok passzos játékot gyakoroljuk, és a csapatjátékot, a közösségi érzést erősítjük a gyerkőcökben – mondta el Papp Sándor edző. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában