Kvíz

2022.07.05. 09:00

Viharjelzők, érzékelők és mérgező gáz

Molnár Emese

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Újabb kérdéssorokkal várja az Országos Tűzmegelőzési Bizottság az állampolgárokat, az online teszteket a Fejér Megyei Katasztrófavédelem honlapjáról is elérhetik az érdeklődők. A legutóbbi kvízben szereplő kérdések nem véletlenül érintik a szén-monoxid-mérgezés témakörét is. Ez a mérgező gáz ugyanis a fűtési szezonon kívül is nagy bajt okozhat. A július elsejétől elérhető feladvány a hazai tavakon működtetett viharjelzőkkel kapcsolatos tudnivalókat is tartalmazza. Mindemellett arra is hangsúlyt fektet, hogy miként fenyeget nyáron a szén-monoxid-mérgezés, és mikor kötelező bejelenteni az égetést. 
A bizottság által kidolgozott tűzvédelmi teszt célja, hogy az állampolgárok folytathassák tűzvédelmi ismereteik ellenőrzését, és megbízható forrásból tovább bővíthessék tudásukat, emellett a tesztet kitöltők segíthetik ezzel a katasztrófavédelem prevenciós munkáját is. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában