XIII. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedő

2022.07.06. 19:32

Dunaújvárosi és martonvásári siker az országos megmérettetésen

Július elsején véget ért a XIII. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedő. Ahogy a budapesti BOK Csarnokban megtartott ünnepélyes eredményhirdetésen elhangzott, ennek a versenynek nincsen vesztese, hiszen minden résztvevő nyert rajta, mégpedig tapasztalatot, barátságokat, és a jól elvégzett munka örömét.

Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

20220629 Gyula Gabona tábla, tarló égett Gyula külterületén Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

A három napos rendezvényen a csapat és az egyéni versenyszámok alaposan megdolgoztatták a tűzoltókat, a szakmai feladatok megoldását a hőség is nehezítette. Mindemellett minden tapasztalat nyereséget hordoz magában, jelentette ki a rendezvény elöljárója, Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, műveleti főigazgató-helyettes a XIII. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedő ünnepélyes zárásán. A tábornok hangsúlyozta, hogy a feladatok teljesítéséhez nemcsak szakmai ismeret és alapos háttértudás kellett, hanem azonnali helyzetfelismerés és cselekvés is. Szintén vizsgázott a csapatmunka és az összetartás. A verseny harmadik napján az egyéni versenyszámokban indulók azonban már csak magukra számíthattak.

Az összesített eredmények alapján a létesítményi tűzoltóságok közül a VÉD-SZ Kft. Dunaferr Tűzoltóság szerepelt a legjobban. Az önkéntes tűzoltóságok kategóriájában pedig a Martonvásár Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata lett a legkiválóbb.

Emellett különdíjban is részesült a legjobban teljesítő létesítményi tűzoltóság, a VÉD-SZ KFT. Dunaferr Tűzoltóság.

Fejér megyét a létesítményi és az önkéntes tűzoltók mellett a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság képviselte. A hivatásos tűzoltók a csapatversenyben a feladatok sikeres teljesítésével az erős középmezőnyben zárták a vetélkedőt.

Vezető képünk illusztráció. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában