Cervinus Teátrum

2022.08.09. 15:00

Könnyed nyáresti színházi élmények a ligetben

Szombaton este telt házzal és igazi közönségsikerrel, a szarvasi Cervinus Teátrum a Sors bolondjai című komédiájával nyitott a Bartók Liget nyári szabadtéri színházi sorozata. A folytatásban szintén nívós, szórakoztató darabok érkeznek majd a Petőfi liget színpadára.

Szabó Szabolcs

Szombaton este megtelt a szabadtéri színpad előtti nézőtér Fotó: Bartók-kamaraszínház/Facebook

Párkapcsolati dilemmák és feladványok sora

Végy két párt. Pontosabban egy házasodás előtt állót és egy egymással kényszeresen összeterelt kettőst, akik szinte folyamatosan civódnak. Az esküvői előkészületek terheit cipelő négy főszereplővel pedig egy keser­édes komédiába csomagolva mutasd be a párkapcsolatok örökérvényű dilemmáit és buktatóit. Az amerikai szerző, Frederick Stroppel feszes, jól megírt karakterekkel bíró kamaradarabja, a Sors bolondjai rendre igazi telitalálatnak bizonyul(t) könnyed nyári színházi estékre. 
A szarvasi Cervinus Teátrum előadását Dósa Zsuzsa rendezésében láthatta a dunaújvárosi publikum. A négy kiváló színművész, Vanya Tímea (Gail Hildebrandt – menyasszony), Szvrcsek Anita (Bonnie Sparks – tanú), Boronyák Gergely (Chuck Galluccio – leendő férj), Timkó János (Jay Morrison – tanú) emlékezetes estével ajándékozta meg a közönséget. 
A folytatás is hasonlóan izgalmasnak ígérkezik. A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza augusztusi csomagjában még három vígjáték szórakoztatja majd a nagyérdeműt. Augusztus 13-án, szombaton érkezik Ivancsics Ilona és Színtársai ven­dégjátéka, a Skót mámor című előadás. „Két sikeres, jómódú és látszólag boldog házaspár egy feledhetetlen estéje tárul elénk. A két nővér és férjeik születésnapi vacsorára készülnek, amiből persze nem lesz semmi. Az események előrehaladtával kibontakozik a szereplők valódi személyisége, mindenki kiteregeti a saját és a másik szennyesét.” – ígéri a darab ajánlója. 
A nyár utolsó hétvégéjén a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház két zenés komédiával jelentkezik. Augusztus 27-én – többek között Vári Éva és Kökényessy Ági főszereplésével – Dan Goggin Apácák című előadását, 28-án pedig már a színházteremben a Gyárfás Miklós és Szabó Tamás szerzőpáros Tanulmány a nőkről című darabját láthatja a közönség. 

Tanulmány a nőkről – augusztus 28-án a Bartókban Fotó: zentheszinhaz.hu 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában