Közvetlenül fogyasztás előtt szedik le

2022.08.11. 17:30

Dinnye a cecei őstermelőtől Dunaújvárosba

Várkonyi Zsolt

Tamás régi vevője a cecei őstermelőknek

Őszintén szólva nem szívesen vásárlok a multiknál görögdinnyét, inkább magyar árustól, közülük is inkább őstermelőtől. A minap ezt az utat járva vettem egy cecei tízkilós példányt a dunaújvárosi vasútállomáshoz közeli OMW – kút közvetlen szomszédságában. Dömök Károlyné Etelka férjével együtt közösen vagy negyven éve foglalkoznak dinnye termesztéssel, és városunkban csak itt lehet tőlük venni. Jönnek is az emberek, akik vagy visszatérő vásárlók, vagy mások pozitív tapasztalata hozta ide őket. 

 

Adja magát a kérdés, hogy milyen is az idei görögdinnye? Etelka elmondása szerint a visszajelzésekből ítélve minőségileg kiváló, édes, mérete aránylag nagy, ami mind a folyamatos locsolásnak köszönhető. Az idei dinnyeszezon mintegy tíz nappal megelőzte az előző évekbeli szezonkezdést, mára már azonban a hazai felhozatal lecsengőben van. Az időjárásnak köszönhetően nagyon sok dinnye tönkre ment, nem volt csapadék, ezért aki nem tudott locsolni, annak hamarabb véget ért a szezon. Etelka örül annak, hogy sok-sok visszatérő vevőjük van, ami a jó minőséget visszaigazolja. Arra a felvetésre, hogy miért jobb a magyar dinnye, mint a külföldi, nem is gondolnánk milyen egyszerű a válasz: „Közvetlenül fogyasztás előtt szedjük le, és nem kell annyit utaztatni, nem kell egy hétig az autóban tartani. Ezt tegnap este leszedték, itt van ma reggel, – mutat az autóban még meglévő mennyiségre – a vásárló hazaviheti teljesen frissen.” 

 

Gyakori kérdése a vásárlóknak, hogyan lehet tudni felbontás nélkül azt, hogy milyen a dinnye. Kopogtatjuk jobbról, kopogtatjuk balról, kong, nem kong, „kingkong”, mi a nyitja ennek? Etelkáéknál mindig a férje szedi le a dinnyét. A negyven év tapasztalat és a visszatérő vevők a garancia a jó választásra. Az elmondottakat, mint vásárló csak meg tudom erősíteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában