Rendőrkézen a nyaklánctolvaj

2022.08.17. 13:45

Dunaújvárosban idős emberek nyakából tépte ki az aranyláncot

police.hu

Fotó: Shutterstock

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság háromrendbeli kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást M. Sándorral szemben, írja a police.hu

A nyomozás adatai alapján a 35 éves dunaújvárosi férfi 2022. augusztus 3. és augusztus 16. közötti időszakban Dunaújváros területén több nyugdíjas ember sérelmére követett el vagyon elleni bűncselekményeket. A férfi módszere az volt, hogy az utcán követte kiszemelt áldozatait, majd az idős emberek mellé lépett, és a nyakukban lévő láncot kiszakította, majd elfutott vele. A férfi a zsákmányolt ékszereket rögtön ezután budapesti és dunaújvárosi zálogházakban adta le.

A dunaújvárosi nyomozók a sértettek bejelentései alapján azonnal kiterjedt adatgyűjtésbe, valamint tanúkutatásba kezdtek, amelynek eredményeként rövid időn belül azonosították és 2022. augusztus 16-án délután otthona közelében el is fogták az elkövetőt.  A 35 éves férfit még aznap este - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök, melynek során részletes beismerő vallomást tett. A dunaújvárosi nyomozók előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában