Női vízilabda

2022.08.17. 14:16

Garda Krisztina a válogatott új csapatkapitánya

Sajtótájékoztatón ismertette a spliti Európa-bajnokságra utazó keretet Bíró Attila a női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya. Keszthelyi Rita, a válogatott csapatkapitánya kihagyja a horvátországi tornát. Őt a dunaújvárosiak klasszisa, Garda Krisztina pótolja majd.

Szabó Szabolcs

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

– Örülök a felkérésnek. A lányok segítőkészek, együtt megbirkózunk azzal, hogy nem Keszthelyi irányítja a csapatot. Az elmúlt hetek kemények voltak, rövid, de intenzív felkészülésen vagyunk túl, bízom benne, hogy jól sikerül az Eb. Nem szeretnék jósolgatni, a szardíniai tornán voltak jobb és rosszabb periódusaink, de összességében jó csapatunk van - fogalmazott Garda. A budapesti világbajnoksághoz képest több helyen is változott a játékoskeret. A két újonc, az egri Kiss Alexandra és az újpesti Peresztegi-Nagy Kinga mellett ismét rangos nemzetközi tornán bizonyíthat majd a Dunaújvárosi FVE rutinos pólósa Horváth Brigitta is.
Az Európa-bajnokságra utazó keret: kapusok: Kiss Alexandra (Tigra-ZF-Eger), Magyari Alda (UVSE-Hunguest Hotels), mezőnyjátékosok: Máté Zsuzsanna, Vályi Vanda (mindkettő FTC-Telekom), Faragó Kamilla, Peresztegi-Nagy Kinga, Rybanska Natasa (mindhárom UVSE), Farkas Tamara, Leimeter Dóra (mindkettő BVSC-Zugló), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine, Szilágyi Dorottya (DFVE), Parkes Rebecca (Ethnikosz, görög).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában