Dunaújváros

2022.09.30. 10:00

Zenés program a cukrászda teraszán

Balla Tibor

Jakó Cukrászda - Dunaújváros, Vasmű út

A zene világnapján, október 1-én, szombaton, 18 órakor indul a Zenélő Cukrászda sorozat, a Jakó Cukrászda Vasmű úti üzletében. A Sugárút Fesztivál teraszról teraszra vándorló zeneláncán felbuzdulva Szmodics Lászlónak sikerült összehoznia az élő zenét szívesen fogadó tulajdonost a Sándor Frigyes Zeneiskola növendékeivel, tanáraival. Ebből kétheti rendszerességgel muzsikálás kerekedik ki állandó helyszínen, amelynek első fellépője Váriné Pásztor Magdolna tanárnő fúvós kvartettje lesz: Antal-Gévay Gabriella, Érchegyi Hanna, Kupsza Noémi és a tanáruk. Ha az időjárás engedi, a teraszon, ha nem, akkor az üzletben lehet meghallgatni a koncertet. 
Az elhangzó művekből néhány, Loeillet: Ismeretlen szerző: ABCD, B. Smetana: Csillagom, Seiber Mátyás: Tangó, A. Piazzola: Libertango, Skót dal: Should Auld Acquantance, Loch Lomond, Baj van a részeg tengerésszel, Csárdás, Scott Joplin: Ragtime, Nagy Imre Erik: Románc, Karib-tenger kalózai: A fekete gyöngy, Üllő polka. A barokktól a magyar nótáig ívelő műsoruk 18 órakor kezdődik, belépődíj nincs. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában