Egymilliárd forint Rácalmásnak

2022.10.06. 16:32

Támogatás működésre és fejlesztésre

Rácalmás Egy jelentős támogatási szerződés aláírásának helyszíne volt csütörtökön délelőtt a rácalmási városháza épülete. Schrick István, a település polgármester itt fogadta dr. Molnár Krisztiánt, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökét.

Molnár Emese

Dr. Molnár Krisztián és Schrick István csütörtökön írta alá a dokumentumot

Fotó: Ihász Martin

Az esemény apropóját egy közelmúltban meghozott döntés adta, mégpedig hogy a Fejér Megyei Önkormányzat a különleges gazdasági övezet bevételi forrásaiból 1.048.561.025 forint támogatást nyújt Rácalmás Város Önkormányzatának.

Mint azt dr. Molnár Krisztián előzményként vázolta, Rácalmás, Kulcs, Adony és Iváncsa térségében különleges gazdasági övezetet hoztak létre, hogy az itt keletkező bevételekből támogatni tudják a településeket, az itt élő polgárokat. Beszélt arról is, hogy bár támadás érte a konstrukció jogszerűségét, illetve hogy kinek jár a forrás, egy sajtótájékoztatón már ismertette azt a bírósági döntést az elnök, miszerint Dunaújváros követelése mindenféle jogalapot nélkülöz, és hazug az a kommunikáció, amit a dunaújvárosi városvezetés és a volt országgyűlési képviselője szajkózott, mert nem a dunaújvárosiak pénzét veszik el. Dr. Molnár Krisztián hangsúlyozta, mindig is azt az álláspontot képviselték, hogy akkor járnak el korrekten és helyesen, ha a gazdasági övezet településein keletkezett bevételeket az érintett települések lakosai kapják vissza. Nagyon fontos fejlesztések valósulhatnak meg, amelyek a lakosság életminőségét javítják, a szociális-egészségügyi intézmények fejlesztésétől kezdve az épületenergetikai felújításokon át a felszíni csapadékvíz elvezetést szolgáló beruházásokig.

Schrick István azzal kezdte, hogy nagyon várt és örömteli pillanat ez most Rácalmás számára. Egyrészt azért, mert nagy összegről van szó, amely hosszú hónapokra garantálja az önkormányzat biztonságos működését. Másfelől pedig az támogatás fele fejlesztési forrásként szolgál majd. Ebből lehetőség nyílik a Tolsztoj és a Rákóczi utcát, valamint ezek környékét aszfaltozni. Emellett a József Attila utca útburkolatának felújítását is megvalósíthatják. Mintegy 150 millió forintot fordítanak épületek energetikai korszerűsítésére. Az utak tekintetében már kész kiviteli terveik vannak, így következő lépésként a közbeszerzési eljárásokat kell megindítani majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában