Értékelések

2022.12.01. 10:30

A búcsú után távozik a mexikói kapitány

A mexikói labdarúgó-válogatott az utolsó pillanatokig versenyben volt a nyolcaddöntőbe jutásért, de „csak” 2–1-re győzte le szerda este Szaúd-Arábiát, így utazhat haza a katari világbajnokságról, szövetségi kapitánya pedig távozik a posztjáról.

NSO.hu

Gerardo Martino mexikói szövetségi kapitány lemondott MTI/AP/Moises Castillo

Fotó: Moises Castillo

A mexikóiaknak a párhuzamosan zajló Argentína–Lengyelország összecsapásra is figyelniük kellett, ott a dél-amerikaiak minél nagyobb különbségű győzelme lett volna számukra kedvező. Lionel Messiék végül 2–0-ra diadalmaskodtak, így Mexikónak legalább háromgólos siker ért volna 16 közé kerülést, vagy pedig az, hogy a sárga és piros lapokat összegző sportszerűségi versenyben a lengyelek mögéjük kerülnek. Rengeteget támadott a közép-amerikai együttes, 2–0 után mindent egy lapra tett fel, a védekezésre már kevésbé figyelt, a szaúdiak pedig a ráadásban eredményesen zártak le egy ellenakciót.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón Gerardo „Tata” Martino szövetségi kapitány jelezte, hogy az ő szerződése a lefújás pillanatában véget ért. Úgy összegzett, hogy a kiesés hatalmas kudarc.

„Vállalnom kell a felelősséget, az utóbbi nyolc tornán nem volt ilyen (hogy kiessenek a csoportkörben – a szerk.). Én vagyok a fő felelős, a szomorúság forrása” – mondta a távozó argentin szakvezető, aki tisztában volt vele, hogy nem számít népszerűnek Mexikóban. „Jelenleg nincs okom arra, hogy a jövőn gondolkodjak.”

Hervé Renard, a szaúdiak szövetségi kapitánya elismerte, hogy nem érdemeltek továbbjutást a Mexikó ellen mutatott játékukkal. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az argentinokkal szemben elért, mindenkit sokkoló nyitógyőzelmük miatt nagyon büszke a csapatára.

„Gratulálok a játékosoknak. Mindent megtettünk” – mondta. „A mostani mérkőzés nehezebb volt számunkra, de nem kell elfelejtenünk, hogy mit vittünk véghez együtt. Mindig megvédem őket, büszke vagyok a vébéjükre.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!