Krimi

2023.01.30. 12:49

Felmentették a Honvédkórházban betegtársát halálra szúró kínai férfit

A férfi tavalyelőtt márciusban támadt a kórház ápolóira és a biztonsági személyzetre, majd megölt egy altatásban lévő beteget.

Illusztráció: Shutterstock

Kóros elmeállapota miatt felmentette az emberölés kísérletének vádja alól a Fővárosi Törvényszék hétfőn azt a kínai férfit, aki 2021 márciusában a Honvédkórház Covid-részlegén az ápolókra és a biztonsági személyzetre támadt, majd az egyik altatásban lévő beteget halálra szúrta - írja az MTI.

A bíróság a jogerős döntéssel egyidejűleg elrendelte a vádlott kényszergyógykezelését is. Ugyanis a férfi kóros elmeállapotban szenved, ezért nem mérhette fel tettének súlyát. Minden előzetes jel vagy ok nélkül kezdett támadásba a kórházban, ahová korábban fertőzöttként került be gyógykezelésre.

A bíróság figyelembe vette azokat a szakértői jelentéseket is, amelyek szerint a vádlott eleve meglévő mentális gondjai, illetve a kezeléséhez használt gyógyszerek, eljárások együttesen is okozhatták erőszakos viselkedését.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!