Ügyészi indítvány

2023.03.21. 18:00

Bűnügyi felügyeletből letartóztatás lett

duol.hu

Kattant a bilincs - illusztráció

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság letartóztatta azt a bűnügyi felügyelet alatt álló férfit, aki a kényszerintézkedés ellenére újabb bűncselekményt követett el.

A rendelkezésre álló adatok alapján a 32 éves férfi 2023. márciusában több alkalommal ittas állapotban vezetett úgy, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, illetve járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll. Mivel a férfival szemben büntetőeljárás volt folyamatban a bűncselekmények elkövetésekor, ezért a bűnismétlés veszélye miatt a Székesfehérvári Járásbíróság – ügyészi indítvány alapján – múlt pénteken bűnügyi felügyelet alá helyezte a férfit.

A bűnügyi felügyelet elrendelését követően másnap, 2023. március 17-én a délelőtti órákban a férfi ittas állapotban jelent meg egy ismerőse házánál, az udvarra bemászott, a teraszredőnyt ütögette és a konyhaajtót is megrongálta. Ennek alapján a rendőrség ismételten gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, ezúttal rongálás vétség elkövetése miatt.

Mivel a férfivel szemben több bűncselekmény miatt van folyamatban büntetőeljárás és az utolsó cselekményt 1 nappal a bűnügyi felügyeletének elrendelése után követte el, így a Székesfehérvári Járási Ügyészség szükségesnek látta a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését, ezért indítványt tett a férfi letartóztatására.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértett és a gyanúsítottat letartóztatta. A döntéssel szemben a férfi fellebbezést jelentett be, így a végzés nem végleges. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában