A végzés nem végleges

2023.03.24. 13:03

Baseball ütővel támadt élettársára a 47 éves férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 47 éves férfinak a letartóztatását, aki a múlt héten egy baseball ütővel bántalmazta élettársát és neki 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott.

Fejér Vármegyei Főügyészség

Illusztráció.

Fotó: pexels

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi és élettársa 2023. március 18-án a délutáni órákban a gyanúsított féltékenységéből adódóan vitatkozni kezdett, melynek során a férfi egy baseball ütővel többször megütötte élettársa alkarját, mellkasát és a lábait. A bántalmazás következtében a nőnek 8 napon túl gyógyuló sérülése keletkezett, mivel a bal alkarja eltörött és műtétre is szükség volt. A nyomozás elrendelését követően a rendőrség őrizetbe vette a férfit, és gyanúsítottként hallgatta ki. 

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, és jelenleg is személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt van eljárás vele szemben, így feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, esetleg az eljárás egyéb szereplőit, így különösen a vele egy háztartásban élő sértettet megfélemlítené, jogellenesen befolyásolná. Mindezekre tekintettel az ügyészség szükségesnek látta a gyanúsítottal szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés indítványozását. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértett, és a tegnapi napon elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntéssel szemben a férfi fellebbezést jelentett be, így a végzés nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában