Bulvár-celeb

2023.04.01. 15:00

Brutálisan hatalmas halat fogott egy mőcsényi horgász

Bulla László kapitális harcsával küzdött meg szombaton este a Szálkai-víztározónál.

Illusztráció: Shutterstock

„Nagyon régóta horgászom, de tizenöt éve mondhatjuk, hogy kifejezetten csak harcsázom. Ez egy egészen más műfaj, mint a pontyozás vagy amúrozás, bár azok is nagyon jó sporthalak, úgy gondolom, ez már egy teljesen más kategória” – mondta el Bulla László a Teol.hu-nak, majd hozzátette: ehhez sokkal komolyabb felszerelésre van szükség, mint más halaknál, például nagyobb szakítószilárdságú zsinór, erősebb orsó kell és egészen más horog is.

A kitűzött célom az volt, hogy a korábbi tizenöt kilós harcsámnál nagyobbat fogjak, mondjuk egy körülbelül húsz kiló felettit, de álmomban sem mertem volna gondolni, hogy ennyivel nagyobb hal akad majd a horgomra. Természetesen korábban is gyürkőztem már nagyobb fogásokkal, de hiába a komoly felszerelés, valami mindig hibádzott.

 

Forrás: Teol.hu

Szombat este fél kilenckor jött a kapás, ami nem kis feladat elé állította a gyakorlott horgászt.

Kifejezetten csak a Szálkai-víztározón horgászom. A tavalyi évben 114 napot töltöttem a tavon, persze nem folyamatosan, mivel a harcsa éjjeli ragadozó, de ennyi napon lent voltam a tavon és csónakból horgásztam, ahogy a mostani szombat estén is tettem. Megjött fél kilenckor a kapás, amit egész életemben vártam. Már a fárasztás első pár percében tudtam, hogy hatalmas hal lesz, de ekkor még gondolni sem mertem volna, hogy ekkora. Aztán annyit láttam, hogy rengeteg halat öklendezett vissza a harcsa – nyilván így is próbált könnyíteni magán és menekülni. Fél óra fárasztás után adta meg magát, amikor is a parton lévő horgásztársak jöttek be segíteni, hogy a csónakba tudjuk emelni a hatalmas halat.

Forrás: Teol.hu

A lesőharcsa, amit nadállyal fogott ki László, 210 centiméter hosszú volt és 70 kilogramm feletti súlyú, ez a korábbi csúcstartó hala méretének körülbelül az ötszöröse.

Óriási adrenalinsokk ért szombat este, tulajdonképpen nem is tudtam aludni tőle egészen vasárnap éjjel tíz óráig, de még most hétfő délután is érzem a hatását, teljesen felvillanyozott. Természetesen – bár ez eddigi életem legnagyobb hala – folytatom a horgászatot ugyanitt, Szálkán, és azon leszek, hogy ezt a csúcsomat is megdöntsem majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában