Kiváló

2023.06.09. 16:30

Pupp Viktória Magyarország tehetsége elismerést vehetett át

Díjátadó ünnepség keretében jutalmazta a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága az iskolában és a sportban is kiemelkedő eredményeket elérő diákokat a budapesti Stefánia Palotában, amelyet Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár nyitott meg.

Gallai Péter

Kiss Károly edző és Pupp Viktória az ünnepségen

Forrás: DKSE

A Magyarország jó tanulója, jó sportolója pályázat évtizedes múltra tekint vissza, de most először az 5–8. és a 9–13. évfolyamos tanulók külön kategóriában nyújthatták be jelentkezésüket. Előbbieknek legalább 4,8-as, utóbbiaknak pedig 4,7-es tanulmányi eredményt kellett elérniük a sikeres pályázathoz. A díjátadón a korosztályos világ- és Európa-bajnokságokon 1–6. helyezést elért diákok személyesen vehették át elismeréseiket. A fiatalabbak a Magyarország jó tanulója, jó sportolója, az idősebbek a Magyarország tehetsége pályázaton indulhattak, előbbi elismerést 939, utóbbit 248 diák vehette át. A DKSE válogatott utánpótláskorú birkózója, Pupp Viktória a Magyarország tehetsége díjat vehette át, amit kitűnő tanulmányi eredményével és serdülő-Európa-bajnoki címével érdemelt ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában