Rózsaligeti önkéntesek

2022.05.19. 07:05

Vad Gyöngyi szeretné „örökbe fogadni” a fehérvári virágokat

A közösségi médiában indult a kezdeményezés, pénteken délután pedig már munkához is látnak a lelkes székesfehérváriak. Civil összefogás keretében szépítik meg a Rózsaligetet.

Baráth Eszter

Vad Gyöngyi (jobbra) és unokája, Laura pénteken várja a Rózsaligetért tenni akarókat

Forrás: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Egy székesfehérváriaknak szóló közösségimédia-csoportban vetette fel ötletét Vad Gyöngyi: mi lenne, ha a Rózsaligetet közösségi összefogással megpróbálnák kicsit szebbé tenni és kicsit segíteni a városgondnokságnak. A több mint száz hozzászóló többsége támogatta az ötletet és segítségéről is biztosította az ötletgazdát.

Vad Gyöngyivel a Rózsaligetben találkoztunk, amikor éppen unokájával vették szemügyre a terepet és a teendőket. Mert az ötlet nem maradt csak ötlet, pénteken 15 órakor megkezdik a munkát a lelkes önkéntesek, és várnak mindenkit, aki segíteni szeretne.

Ahhoz viszont, hogy mindez elindulhasson, a közösségi életben aktív Gyöngyi közbenjárása kellett. Mint mondta, a városgondoksággal való egyeztetésük során megállapodtak, hogy a parkfenntartók ásóval, kapával és a zöldhulladékhoz szükséges zsákokkal támogatják a kezdeményezést, amiért köszönetüket fejezték ki. Így a résztvevőknek semmi mást, maximum kesztyűt kell vinniük.

Vad Gyöngyi úgy fogalmazott, szeretné örökbe fogadni a Rózsaligetet. Ez azt jelenti, nem egy egyszeri alkalomról van szó. Tervei szerint kéthetente pénteken összegyűlnek a ligetben és elvégzik a szükséges munkákat. Úgy gondolja, nem csak a közösséget szolgáló tevékenységről szólnak majd ezek a napok, hiszen ha valaki megismeri a társaság „kemény magját”, biztosan szívesen jön majd legközelebb is. Az ötletgazda szerint az időjárás is a segítségükre volt, hiszen a csapadék fellazította a földet, pénteken tehát már csak a dolgos kezekre van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában