Frissen Fejérből

2022.06.26. 16:00

Nem túl bizalomgerjesztő az ivóvíz színe Gárdonyban

Megnövekedett vízigény vagy karbantartási munkálatok? Ezúttal Gárdonyban folyt sötétbarna víz a csapból. Nem ez az első eset, ugyanis az elmúlt hetekben Nádasdladányban, valamint Tordason és Gyúrón is különleges színű – hol barna, hol sárga – folyadék áramlott a csapokból.

Héjj Vivien

Forrás: Olvasó

Újabb településről érkezett bejelentés lapunkhoz: ezúttal gárdonyi olvasónk jelezte, a csapból folyó ivóvíz minősége igencsak kifogásolható. A fotón is látható rozsdabarna árnyalatokat mutató víz bizony a nagy hőség ellenére sem tűnik tökéletes szomjoltónak. Olvasónk elmondta, problémájával a szolgáltatót is megkereste, tőlük azt a választ kapta, a hiba csupán esztétikai, a víz fogyasztásra alkalmas. Önök meginnák?

Forrás: Olvasó

Az elmúlt hetekben több hasonló esetről is beszámoltunk. Nádasdladányban a hálózat-karbantartás és az azzal járó víznyomás-csökkenés miatt vált kissé opálossá, zavarossá a víz. Tordason és Gyúrón a településeket ellátó hálózatokon a szokottnál magasabb, egy időben jelentkező vízfogyasztás okozott kellemetlenséget. Megnőtt a töltő és hálózati vezetékekben az ivóvíz áramlási sebessége, amely a vezetékekben lévő lerakódásokat magával sodorta, emiatt folyt sárga, elszíneződött víz a csapból. Az opálos, zavarossá vált folyadékot továbbra is fogyasztásra alkalmasnak találta a szolgáltató.

A gárdonyi eset talán minden eddiginél jelentősebb, hiszen a fotó tanúsága szerint az elszíneződés kicsit sem nevezhető enyhének. A probléma okairól és a lehetséges megoldásokról a szolgáltató Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.-től kértünk tájékoztatást, válaszadást követően írásunkat folytatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában