Frissen Fejérből

2022.07.02. 20:40

Testvérét menteni ugrott be a vízbe, életét vesztette egy fiú Száron (videó)

Június 30-ai cikkünkben adtunk hírt a kettős tragédiáról, miszerint egy testvérpár szenvedett balesetet a helyi gyümölcsös víztározójában.

Hajdú Marianna

– Nem kívánom a legrosszabb ellenségemnek sem – nyilatkozta a szári tragédiában elhunyt gyermekek édesapja a TV2 Tények című műsorának.

– Két nagy gyermekem veszett oda, egy 15 éves nagylányom és a 14 éves fiam – mondja a gyászoló apa a kamerának. 

A gyerekek a Borsod megyei Ormosbányáról érkeztek a Fejér megyei településre, Szárra.

A nagypapa szerint nyári, szezonális diákmunkára lettek elengedve. A gyerekek az ebédszünetben a víztározóhoz mentek fürdeni, amikor elmerültek a vízben. 

– Nagyon meleg volt és elmentek a gyerekek, hogy megmosakodjanak. Hogy mi az igaz, mennyi felnőtt volt jelen, vagy volt-e felnőtt jelen, ez még nincs tisztázva – panaszolja a nagyszülő.

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. Aki jelen voltak az esetnél, próbáltak segíteni a gyereknek.

– Segítségükre sietők kiemelték a 13 éves fiút és a 15 éves lányt, majd az újraélesztésüket megpróbálták, amit az időközben a helyszínre érkező  mentők tovább folytattak és a két gyerekeket kórházba szállították. A fiú életét már sajnos nem tudták megmenteni, még aznap délután elhalálozott a lány állapota kritikus – mondja Sebestyén Mária, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Tények stábjának.

A kislány kórházban van, nagypapája szerint gépek tartják életben.

– Lélegeztetőgépen van a kislány, 90%-os agykárosodása van, ez azt jelenti…..sajnos én vagyok a nagyapja és ki kell mondanom, hogy beállt az agyhalál.

Tragikus szavak az idős embertől. Fájdalmasak. A család hét gyermeket nevelt és az apa azt mondja, nehéz körülmények között élnek, minden segítség jól jön nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!