Frissen Fejérből

2022.07.05. 13:21

A felszínen és a parton keresik a TEK munkatársai a Dunába esett kiképzőket Rácalmásnál

Július 04-én délelőtt 11:00 órakor a Rácalmás, Parti sétány Kis-Duna hídnál a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön egy-egy munkatársa, egy kutyavezető és egy kutyakiképző férfi, szolgálati ebek kiképzése közben elmerül a vízben.

Baráth Eszter

Forrás: duol.hu

A víz alatti kutatás, mentés munkálatainak megszervezését a Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János rendőr altábornagy a helyszínen irányította – írja az MTI. A TEK feladata egyebek mellett, hogy azokat a személyi, technikai és műszaki feltételeket megteremtse, amelyek mellett a búvárok a lehető legbiztonságosabban végezhetik az erős sodrás és a többirányú áramlás miatt nehéz és veszélyes kutatást.

A TEK koordinálása mellett a kutatás tervezésébe, előkészítésévbe, végrehajtásába bekapcsolódtak a katasztrófavédelem munkatársai, a Havaria Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület mentőbúvárjai és a dunaújvárosi speciális mentők is.

A Terrorelhárítási központ közleménye szerint a kutatás egyelőre nem vezetett eredményre, a drónok és szonár technika sem mutatott emberi életre utaló körülményt, ezért a víz alatti kutatást felfüggesztették. A felszínen és a part mentén azonban továbbra is nagy erőkkel keresi a büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem a 29 és a 34 éves férfit.

A történtek körülményeinek vizsgálatát a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Dunaújvárosi Rendőrkapitányság folytatja.

Az előzményeket itt olvashatják, valamint társoldalunk, a duol.hu részletes cikkét itt találják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!