Frissen Fejérből

2022.08.14. 12:30

Mindenki kedvére válogathatott a programokból az Úrhidai vigadalmon

Örömmel jelenthetjük: az üstökben csak némi csont és a merőkanál maradt. Veterán autók és motorok seregszemléztek az iszkaszentgyörgyi Nyakas Csaba vezényletével, a gyerekek önfeledten „habpartiztak” a Sárvíz Tűzoltó Egyesület jóvoltából.

V. Varga József

Parti a javából! Nyakig, derékig ért a hab Úrhidán

Forrás: V. Varga József / FMH

A korábban általában három nap, a pandémiát követően tavaly és az idén is egy napra redukálódott, s megőrizte a keresztségben kapott Úrhidai vigadalom nevet. A szombati programokat úgy válogatta össze az önkormányzat, hogy mindenki kedvére valók legyenek. Nem hiányzott a felhozatalból az elmaradhatatlan csülökfesztivál (a jó ebéddel!), a mobil játszóház, a tűzoltóbemutató és a színpadi fellépések, koncertek sora sem.

A népek bizony megcsodálták a fehérvári Gellért István piros színű, jobbkormányos kis Austin Healey Sprite kocsiját
Forrás: V. Varga József / FMH

– Mindegy, hogy mit főzöl, csak csülök legyen, így határoztuk meg 2005-ben – elevenítette fel újfent a lassan már a homályba vesző kezdeteket szakács uram, Pállai Zoltán (aki most a csülökpörköltet, hogy hogy nem, nokedlivel tálalta) és Bognár József polgármester.

 

A szabadbattyáni Sárréti Ízlelők, Cseh Tamás és Kissné Judit vezetésével, gombás-csülkös pörkölttel neveztek a gasztronómiai megmérettetésre. A kőszárhegyiek tárcsán sütötték a gusztusos hússzeleteket, főszakácsként Tombor Bözse művésznéven (egy vidám népszínmű menyecskéjét alakította régebben) Horváthné Sallai Edit ténykedett. Az úrhidai nyugdíjasok magyaros lecsóval bolondították meg a csülökpörköltet, Polyák István festő-grafikus és Laci papa (így egyszerűen) kínálásával.

Az össznépi főzőcske zsűrije, Gál József és Rácz Jenő séfek menetközben jó tanácsokkal is szolgáltak a csapatoknak.

Fruskák színes homoképekkel
Forrás: V. Varga József / FMH

Az össznépi főzőcske zsűrije, Gál József és Rácz Jenő séfek menetközben jó tanácsokkal is szolgáltak a csapatoknak. Az első helyet végül a Törp Konyha különítménye gyűjtötte be csülkös betyárleves sajtgombóccal cipóban ételükkel, megelőzve a Csülök Csókák (vörösboros csülökragu sós cobblerrel) csapatát és a Masszív Team (csülökpaprikás tócsnival tálalva Szili módra) gárdáját. Különdíjat érdemelt a Csü-Csülök alakulat tárcsában sült ropogós csülök étkükkel.

A veterán autók szépségversenyében Megyesi László Trabant 601 S kocsija vitte el a pálmát, míg a motorok között Spang László Zündapp gépe.

Délután és este helyi és környékbeli táncosok (köztük a Drop the Beat, a Happiness és az Úrhidai Táncimádók) ropták. Alexa Ákos bűvészkedett, Bíró Kriszta énekelt. Badár Sándor szórakoztatott, valamint Auth Csilla, Opitz Barbi és a Discover Band koncertezett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában