Frissen Fejérből

2022.08.16. 16:09

Az eltévedt vonatból nincs kiszállás

Nem mindennapi eset látott napvilágot a keddi napon, és terjed futótűzként a közösségi médiában.

Bagotai Zsanett

Forrás: Tóth Réka

A rendelkezésre álló információk szerint egy Miskolcról Balatonra tartó vonat rossz irányba indult el, megkavarva ezzel sok utas napirendjét és terveit. A szerelvény Székesfehérváron kapta meg a helyes irányt, legalábbis reméljük, ami érthető, hiszen a királyok városa a nagy dolgok tudója.

A MÁV közösségi oldalán az alábbi információt tette közzé az esettel kapcsolatban:

-  A Miskolcról Fonyódra tartó 15607-es Ezüstpart expressz forgalmi ok miatt kerülő útvonalon Pusztaszabolcs-Székesfehérvár érintésével közlekedik, várhatóan 90-120 perc késéssel. A megnőtt eljutási idő miatt az expressz utasainak a székesfehérvári állomáson ásványvizet oszt a MÁV-START.

Nos egy biztos, hogy ilyen kalandos történetben nem mindenkinek lehet része, és egy palack ásványvízért sem utazott soha senki ennyit. 

Az esettel kapcsolatban megkerestük a MÁV-ot is, akik az alábbi választ adták:

- A Miskolcról Fonyódra tartó Ezüstpart expressz forgalmi ok miatt kerülő útvonalon, Pusztaszabolcs érintésével közlekedett. A vonat Székesfehérvárra való megérkezése után az utasoknak ásványvizet osztottak, majd  – már az eredeti útvonalán – tovább indult a dél-balatoni vonalon Fonyódig. Az expresszvonat 120 perc késéssel 14:13-kor érkezett meg Fonyódra. Más vonatnál nem okozott késést. A vasúttársaság az utasok elnézését kéri a késésért.

A változásról a MÁV honlapján, a MÁV applikációban és a MÁVINFORM közösségi oldalán is értesítették a közlekedőket. Az utasok élhetnek kártérítési igénnyel. Ezen a linken olvashatók szabályok a feliratra kattintva. Javasoljuk, hogy az utasok a kártérítési igénnyel forduljanak a vasúttársaság Ügyfélszolgálatához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában