A legenda

2022.09.25. 07:00

Tizenhárom éve ment el a Vörösmarty Színház egykori legendás tagja

Ugye elég, ha csak annyit mondok: Ötvös Csöpi?!

Hajdú Marianna

Forrás: MW-Archív

Nincs olyan társaság, ahol, ha kimondják Bujtor István nevét, ne jönnének azonnal a már-már ikonikusnak mondható filmek címeivel. A Pogány Madonna, Csak semmi pánik vagy Az elvarázsolt dollár. Azonnal fülünkbe cseng a megszólítás: “Csöpikém!”, ami már önmagában is megmosolyogtató, hát még egy majd kétméteres “színész óriásnak”. 

A magyar Bud Spencer idén lett volna 80 éves, ám 67 évesen, 2009. szeptember 25-én örökre eltávozott.

Az elmúlt 13 év ellenére sem halványult emléke. Az Ötvös Csöpi sorozata korosztálytól függetlenül mindenki kedvence. A régebb óta fiatalok pedig szeretnek ezekkel a filmekkel időutazni - egy rövid időre is - a nyolcavanas évek Balatonjára.
Nagy örömünkre, 1989-től kilenc éven át, a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának a tagja is volt.

Akár színpadon, akár filmen, de a rendezői székben is nagyszerűt alkotott. Annyi mindent írtak már róla, a szerepeiről, a vitorlás szenvedélyéről, rendezői alkotásairól. Arról már kevesebb szó esett, hogy nekünk ki volt Ő. Azt hiszem, nem esem túlzásba, ha azt mondom: egy ikon! És már 13 év telt el…


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában