Frissen Fejérből

2022.09.25. 11:10

Színvonalas terményünnepet tartottak Szabadbattyánban (videó, galéria)

“A részvétel a fontos, de nyerni jöttünk” – hangzott el a húsos kondér mellől. A szombati főzőversenyen mindenki nyert, de legfőképpen, akik kaptak belőle.

Hajdú Marianna

Rögtönzött táncház kerekedett a színpad előtt.

Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

Reggel 10 órától a sportpályától indult a szüreti felvonulás szépen díszített fogatokkal, népviseletbe öltözött utasaival. Ebédidő volt már, amikor megérkeztek a Csíkvár térre, fáradtan, de annál jobb kedvűen. 

terményünnep szabadbattyán
Népszerű volt a színvonalas terményünnep Szabadbattyánban.
Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

Lelkesen mesélték, annyian kijöttek a sportpályai induláshoz, hogy komoly logisztikai munkát kellet végezni, hogy mindenki felférjen és utazhasson a kisvonattal. A főzőverseny a menet indulásának időpontjában rajtolt el szintén. Az versenyzők felé egyetlen kikötés volt csupán: az étel alapanyaga sertéshús kell, hogy legyen. Az iskola előtti téren 12 lelkes csapat gyűrte könyékig az ingujjat és látott neki a maga gasztro csodájának. Természetesen minden bográcsba kerültek “titkos összetevők”, akik nem vigyáztak, azoknak néhány szem gesztenye is hullott a “főzeménybe”.

 

Amíg elkészültek a finom fogások megérkeztek a tortasütő verseny nevezettjei is: a csokoládé torták. 

A zsűri alig fejezte be a különféle húsos ételek végig kóstolását, máris a torták felé vették az irányt. Már a látványtól elakadt a szavuk. Bár a külső nem mindig rejt hasonló értékű belsőt, ez ebben az esetben nem volt teljesen igaz. 

terényünnep Szabadbattyánban
A tíz kívül-belül ínycsiklandozó csokoládétorta.
Forrás:  Hajdú Marianna/ Fejér Megyei Hírlap

Tíz gyönyörű tortáról derült ki, hogy pont ennyi finom van köztük. A zsűritagoknak kétszer is az asztal mellé kellett állniuk, – hogy szó szerint – megvitassák az eredményt. 

Amíg a zsűri vitázott, a Sólya zenekar vette birtokba a színpadot, amely előtt rögtönzött táncház alakult. 

A Cifrakert Óvoda ovisai, a Csíkvár Nyugdíjasklub, Pengetős Citeraegyüttes és az Így tedd rá népi játszósok műsora követte az eredményhirdetést, ahol senki nem maradt végül elismerés nélkül.

A mulatság csak most kezdődött el igazán. Varázsmuzsika interaktív műsorral Bíró Krisztina, a Portéka Színpad pedig vásári komédiával készült a gyerekeknek. Fehér Eszter már a felnőtteket szórakoztatta nóta és nosztalgia összeállításával.

Fél hattól Sihell Ferry, Lil G, Puska Patrícia lépett a színpadra a fiatalok nagy örömére. Nyolc órától a az Aroma együttessel bálozhattak a fáradhatatlanok, egészen hajnalig.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában