A fő hangsúly a közösségépítésen van

2022.09.26. 11:31

Egyesületként folytatja a Spartan Training Group Polgárdi

Határzóna Sportegyesület néven folytatja tovább a sportközösségként 2019 januárja óta működő, terepakadály futásra specializálódott Spartan Training Group Polgárdi.

Krebsz András

Forrás: Egyesület

A terepakadály futás 10-15 éves múltra tekint vissza, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor a sportág legjobbjai 2028-ban az ötkarikás játékokon is bizonyíthatnak.

A sportág szerelmeseinek nincs könnyű dolguk, rossz időjárási viszonyok esetén is megtartják a versenyeket. A kijelölt útvonalakat pár száz méterenként akadályok tarkítják, és amennyiben az induló egy adott állomást nem teljesít, akkor büntető feladatot kell végrehajtania.

A Határzóna SE tagjai Dobos Kornél vezető irányításával éves szinten nyolc-tíz megmérettetésen is részt vesznek, ezeken a sportegyesület rendszerint 8-15 fővel képviselteti magát, a létszám növekvő tendenciát jelez. A csapat az edzéseket Polgárdin és Kőszárhegyen tartja, előbbi hétköznaponként a saját testsúlyos, az eszközös illetve az akadálygyakorló edzések, míg utóbbi vasárnaponként a közösségépítő terepfutások helyszíne. A tréningeken 12-13 éves kortól mindenkit szívesen látnak, az egyesületnél a fő hangsúlyt nem a versenysportra, hanem a közösségépítésre helyezik.

Dobos Kornélék természetesen a kiemelt versenyeken is részt vesznek. Az augusztusi Spartan Ultra, Trail Beast and Sprint hétvégén a felvidéki Vehécen az ultra kategóriában 51,4 kilométert kellett lefutni, mindezt 61 akadállyal és 2211 méter szintkülönbséggel nehezítették meg a szervezők. A versenyt a Közép-Európai régióból benevező 250 csapatból mindössze 20 csapat, köztük a Határzóna SE hatosa (Kurucz Gábor, Dobos Kornél, Kokas Péter, Csordás Gábor, Simon András, Valkárné Balogh Klára) teljesítette sikeresen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában