Frissen Fejérből

2022.09.26. 15:56

30 illegális migránst szállított a Fehérvárnál elkapott embercsempész

A sofőr 30 illegális migránst szállított járművében.

police.hu

Forrás: police.hu

A Fejér megyében szolgálatot teljesítő egyenruhások a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Debreceni Osztály jelzése alapján 2022. szeptember 25-én 21 óra körül a 62-os számú út 42-es kilométerszelvényében, Székesfehérvár közelében, ellenőriztek egy litván honosságú tehergépkocsit, amelyet egy lett állampolgárságú férfi vezetett.

A járműben a sofőrön kívül további 30 fő utazott, akik közül 5 pakisztáninak, 15 afgánnak, 7 indiainak, 2 tibetinek 1 fő srí lankai állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőrök az embercsempészt elfogták, akit az illegális migránsokkal együtt a rendőrségre előállítottak. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a migránsokat – visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!