Frissen Fejérből

2022.10.05. 11:30

Tényleg leomlott a plafon egy fehérvári iskolában? (frissítve)

A szerkesztőségünkhöz beérkezett információk szerint leomlott az egyik terem mennyezete a Kodály Zoltán Általános Iskolában kedden.

Kecskés Zoltán

Forrás: Nagy Norbert / FMH-archív

Az első, ezzel kapcsolatos információ e-mail-megkeresés útján érkezett hozzánk.  A neve elhallgatását kérő szülő azzal keresett fel bennünket, hogy megérdeklődje, mit lehet tudni a Kodály-iskola mennyezetének leomlásáról.

Telefont ragadtunk, kérdéseinkre pedig az aggódó szülő elmesélte, hogy nem az új szárnyban – ahol jelenleg is bővítés zajlik –, hanem a régiben történt az eset, gyermeke osztályától néhány teremnyire. Fiától úgy tudja, állítólag három diákot is kórházba szállítottak. Ezt követően az iskola belső levelére hivatkozva elmondta, hogy a mennyezet leszakadása a 8-as teremben történt, emiatt pedig onnan és a 9-es teremből is ki kellett költöztetni az osztályokat. A levél tartalmából pedig arra is fény derül, hogy már megkezdődtek a javítási munkálatok.

Az esettel kapcsolatban megkerestük az intézmény igazgatóját, aki nem kívánt nyilatkozni. Ezenkívül a Székesfehérvári Tankerületi Központtal, valamint a fehérvári kórházzal is felvettük a kapcsolatot, hogy a pontos történésekkel kapcsolatban és a diákok hogyléte felől érdeklődjünk. Amint válaszuk megérkezik, közöljük.

Frissítés a Székesfehérvári Tankerületi Központ válaszával:

A Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola egyik tantermének mennyezeti vakolatából 2022. október 3-án reggel levált egy darab, amitől két tanuló felületi sérülést szenvedett. A gyermekek egészségügyi ellátása a városi kórházban megtörtént, egyikőjük fejfájás miatt megfigyelés céljából egy éjszakát a kórházban töltött. Már mindketten jól vannak.

A probléma felmérése és a helyreállítási munkálatok azonnal megkezdődtek, a jövő hétre be is fejeződnek. A tanulók és a tanárok biztonsága nincs veszélyben, a munkálatok az oktatás működését nem befolyásolják. A tankerület haladéktalanul tájékoztatta az eseményről az iskola tulajdonosát, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatát.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában