Fejérben a legmagasabb a nettó átlagbér

2023.01.26. 07:00

Fejér vármegye is helyet kapott a legjobban kereső vármegyék között

Talán nem mondunk újat azzal, hogy tavaly novemberben sokan meglepődtek, amikor a KSH nyilvánosságra hozta Magyarországon a bruttó átlagbéreket. E szerint a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 504 100 forint volt 2022 szeptemberében.

Déri Brenda

Illusztráció!

Forrás: Pexels

A közölt adatokkal nagyon sokan nem értettek egyet, hiszen a számítást nagyban befolyásolta az a tény is, hogy az egyes vezetői pozíciókban, illetve a fővárosban jóval többet keresnek, mint a nagy átlag. Azonban a fent említett bruttó átlagkeresetet igazolja a KSH legfrissebb adata is, amely 2022 harmadik negyedévének nettó átlagkeresetét mutatja be. Sőt, talán még meglepőbb, hogy Fejér benne van abban a néhány megyében az országban, ahol a legmagasabbak az átlag nettóbérek. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Budapest mellett ugyanis Fejér is helyet kapott a legjobban kereső megyék között. A statisztikai hivatal szerint az említett térségekben megközelítőleg nettó 314 500 és 413 351 ezer forintot keresnek az emberek. Míg a lista legalján Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megye szerepel. Itt 238 420 és 267 999 ezer forint a nettó átlagkereset.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában