Frissen Fejérből

2023.01.28. 15:32

Minőségi programokkal nyitotta meg ismét a kapuit a martonvásári BBKK (videó)

Ahogy már a martoniak és a környékbeliek megszokhatták, a MartonKult munkája révén finom sajtokat, ínycsiklandó savanyúságokat vagy éppen házi sonkát, zöldséget szerezhettek be a vidék lakói, de a Piac + Program keretében tematikus, interaktív „csemegét" is kínálnak.

Kecskés Zoltán

Berecz András Kossuth-díjas előadóművész pénteki műsora megdolgoztatta a rekeszizmokat.

Fotó: Kortyis Dávid

Nem volt ez másként e hétvége szombatján sem. Ahogy Bocsi Andrea, a MartonKult igazgatója lapunknak elmondta, igyekeznek idén is úgy szervezni az eseményeket, hogy minden korosztály megtalálja a neki tetszőt. Hangsúlyozta, a Piac + Program az önkormányzat támogatásával és a szervezet szervezésében valósul meg 2023-ban is, és a nem titkolt cél ebben az esztendőben szintén, hogy belakják a város legszebb terét, hogy a felnövekvő generáció néhány év múlva azt mondhassa: „Miénk a tér!” 

Berecz András ismert népdalénekes, mesemondó, népmesegyűjtő érkezett a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központba. 
Fotós: Kortyis Dávid

– A tematikus délelőttöknek már 2022-ben is nagy sikere volt, így nem volt kérdés a folytatás sem – folytatta Bocsi Andrea, aki hangsúlyozta, hogy nagy öröm számukra, hogy a decemberi bezárást követően ismét kinyithatott a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ (BBKK) pénteken, ráadásul nem is akármilyen rendezvénnyel – A Magyar Kultúra Napja apropójából Berecz András, Kossuth-díjas előadóművész,  ismert népdalénekes, mesemondó, népmesegyűjtő érkezett ide a BBKK-ba. „Félbevágott pipafüst" című műsorával szórakoztatta a telt házas közönséget. Azt hiszen bátran kijelenthetem, hogy sokunknak izomláza van a sok-sok nevetéstől! – mondta mosolyogva a kulturális igazgató, aki egy kisebb fajta idegenvezetést is tartott a szombat délelőtt futó programokból:

– A BBKK díszterme délelőttre egyfajta játszóházzá avanzsált. Ugrálóvár, játszószőnyeg és arcfestés várt a családokra és utódaikra. A tegnapi nagy sikerű rendezvény után kora reggel kipakoltuk a székeket és elkezdődhetett a munka, hogy 9 órára minden készen álljon! Nagyon boldogok vagyunk, hogy a  Piac + Program sikeres és hogy a martonvásáriak részére a városban utazási költségek és időráfordítás nélkül változatos, szórakoztató eseményeket tudunk kínálni. Jövő héten délelőtt ismét várunk mindenkit egy kis piacozásra és muffin workshopra. Érdemes lesz kilátogatni! – zárta gondolatait az igazgatónő. 

A játszószőnyeg elmaradhatatlan kelléke a Piac + Programnak. 
Fotós: KZ

Búcsúzásképp még kortyoltunk a kínált forró teából és megfigyeltük Czigányik Mónika művészt alkotás közben. A művésznőtől megtudtuk, hogy az egyik legizgalmasabb dolog a gyerekek számára az arcfestés. Várva-várják, hogy a kiszemelt figura bőrébe bújhassanak és örömmel mutassák meg szüleiknek, barátaiknak, hogy Ők is mesehősökké változtak. Szombat délelőtt az egyik legnépszerűbb a Batman és a pillangó volt, de a Pókember sem maradhatott ki a sorból. 

– Nagy öröm számomra mosolygós gyermekarcokat láthatok, amikor belenéznek a tükörbe és meglátják, mit varázsoltam belőlük néhány perc alatt. Izgalommal vetik alá magukat az arcfestésnek még a legkisebbek is, sőt már volt olyan példa hogy egy-egy szülő is Marvel szuperhősnek állt. Kizárólag antiallérgén, bőrbarát és minőségi vízbázisú festékekkel dolgozunk – nyilatkozta. 

Czigányik Mónika művész alkotás közben. A gyerekek nagyon élvezték, ahogy Marvel hősök bőrébe bújhattak.
Fotós: KZ

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában