Megyei igazgatóságok tornája

2023.01.30. 15:04

A fehérváriak ezúttal nem léptek tovább a csoportból

Ezúttal Komárom-Esztergom vármegye volt a házigazdája a nagyszabású futballtornának, amelyet a helyi szövetség szervezett a megyei igazgatóságok csapatainak. Fejér ezúttal nem lépett tovább a csoportból.

Horog László

Fejér vármegye együttese ezúttal nem harcolt éremért a Csík Ferenc Emléktornán, Esztergomban

Fotó: Horog László / FMH

Hatodik alkalommal került sor a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatóságainak összecsapásaira, az esemény három éve Csík Ferenc Emléktornaként rendezik, a korábbi, veszprémi igazgató, egykori NB I-es és egyszeres válogatott labdarúgó emlékére, aki a 2020-as, balatonfüredi rendezvény előtt hunyt el. A tornát fél évtizede Győr rendezte először, később Székesfehérvár, Hódmezővásárhely, Mezőkövesd és Balatonfüred bonyolított. A pandémia miatt két év kimaradt, a rendezési jogot az idei seregszemlére Eger nyerte el, ám ők nemrégiben jelezték, a csarnokbezárások miatt nem tudnak bonyolítani, így Esztergom városa vállalta a házigazda szerepkört, a hevesi megyeszékhely jövőre januárban jut szóhoz.

A Fejér vármegyei együttes rendszeresen jól szerepel, kétszer megnyerte a tornát, az első viadalon Győrben elhódították a díszes serleget, hazai pályán, Fehérváron ezüstérmesek lettek, Kövesden bronzérmesek, Füreden pedig a legjobbnak bizonyultak. Komoly tervekkel utaztak ezúttal is a szomszédos megyébe, a helyi, vadonatúj, Pézsa Tibor Sportcsarnokban bonyolított, kispályás rendezvényen 14 együttes vett részt. Az esemény első meccsét a házigazdákkal vívták, a későbbi győztes Komárom-Esztergom nagy csatában, 2-1-re nyert, a fehérváriak gólját az FMLSZ munkatársa, a grassroots koordinátor, Gelencsér Tibor szerezte. A második derbin gólnélküli döntetlenre végeztek Borsod-Abaúj-Zemplén válogatottjával, legvégül Zala és Tolna vegyes csapatát 3-0-ra verték. A csoportból nem jutottak tovább, a négyes küzdelmeit Komárom nyerte, megelőzve Borsod, Fejér, valamint Zala és Tolna labdarúgóit.  

A kupát a házigazdák hódították el, Bács-Kiskun csapatával 1-1-es döntetlent játszottak, Veszprémet 2-1-re gyűrték le, a bakonyiak 5-1-re kiütötték a bácsiakat, ezzel megszerezték a második helyet, a harmadik pozícióban pedig Bács-Kiskun zárt. Fejér együttesében Fehérvári József, Gajdóczi Tibor (kapusok), Bencsik István, Kulcsár Attila, Varga Jenő, Petrás Gábor, Diczkó Csaba, Wittner József, Patkós Csaba, Schneider Patrik, Gelencsér Tibor (mezőnyjátékosok) jutott szóhoz. A házi gólkirály Gelencsér lett három találattal, a gárda negyedik találatát Kulcsár Attila szerezte. A küldöttséget Schneider Béla, az FMLSZ igazgatója vezette, a kispadról pedig az alelnök, Bíró Zsolt irányította.

- Az első meccsen, a vendéglátók ellen gyorsan kétgólos hátrányba kerültünk, aztán rendeztük a sorokat, azonban túl sok helyzetet kihagytunk. Szoros meccsen szenvedtünk vereséget, ami befolyásolta a további szereplésünket. Sajnos Borsod ellen hiába voltunk végig fölényben, az ő térfelükön zajlott a játék, hat ziccert elhibáztunk, ami végzetesnek bizonyult. Ha egy gólt szerzünk, mi vagyunk a hármas döntőben, nem a későbbi győztes hazaiak. Szerettünk volna ezúttal is éremért küzdeni, nem jött össze. Annak viszont örülök, hogy győzelemmel búcsúztunk, a hozzáállással, a küzdőszellemmel elégedett vagyok. Jövőre szeretnénk javítani – értékelt Bíró Zsolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában