Frissen Fejérből

2023.03.25. 09:00

"Kacsainvázió" Fehérváron - turistáknak álltak a récék

Pár nappal ezelőtt a Szeder bölcsi posztolta közösségi oldalán, kora reggel látogatójuk akadt: egy kiskacsa nézett körbe az udvaron, talán még a játékokat is kipróbálta, mielőtt az őt minden bizonnyal elkergető gyereksereg birtokba vette volna ezeket.

HBL

Hol volt, hol nem volt, a kis kacsafiú bölcsibe ment

Fotó: Szeder Bölcsőde

Ezek a madarak nagyon játékosak, hiszen a nem is olyan távoli múltban a Koronás Park bejáratanál is sikerült őket lencsevégre kapni. 

A Koronás Parkba kitűnő kilátás nyílik erről a domboldalról
Fotós: HBL

Sőt, a kép tanúsága szerint még hegyet mászni is tudnak! Volt, mikor a Szedreskerti lakónegyedben fedeztünk fel egy kacsapárt, akik vélhetően csak egy kis magányra vágytak, és nászútra indultak a közeli Csónakázó-tó mellől. 

De már bevették a belvárost is! Pénteken Cser-Palkovics András tette közzé Instagram oldalán egy Storyban, (ami 24 órán keresztül még elérhető) hogy a felújított Városházára nem csupán az emberek kíváncsiak: egy tollas is kirándulással kötötte egybe a megtekintését.  Itt a városvezető azt kérdezte humorosan a követőitől, szerintük mit keres ott az eltévedt réce? A: turista, B: a felújítást jött ellenőrizni, C: beköltözik. Önök szerint? 

A belváros is érdekli őket 
Forrás: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Facebook oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában