Súlyos vereségbe szaladt bele a Gárdony

2023.06.05. 15:00

Messze került az NB III.-tól Fejér Vármegye bajnoka

Az NB III. osztályozójának első mérkőzésén a Csongrád-csanád Vármegyei I. osztály élén végző Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. csapata hallatlanul magabiztosan győzte Fejér Vármegye I. osztályának bajnokát, a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő együttesét.

Káldor András

A gárdonyi Balogh Ádám (kék) ezúttal nem tudta bevenni s Szeged kapuját

Fotó: Gémes Sándor

Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. - Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 5-1 (3-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, edzőpálya, 300 néző.
Vezette: Berényi Tamás (Kovács Gábor, Vad Anita).
Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.: Rodic – Gyuga, Benyó (Ábrahám, 86.), Kovács G., Nagy S.  – Lestyán, Povázsai (Heidrich, 86.) – Papp Á. (Csorba, 56.) Dobronoky (A. Kapic, 86.), Tóth P – Haruna (Bakó, 80.). Vezetőedző: Andorka Péter.
Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő: Orczi – Paget, Szabó B., Molnár S., Szellák – Balogh Á., Tóth T. (Koronczi, 70.), Balogh Balázs (Bezerédi, 26) – Klauz, Mód, Gere Z. (Sopronyi, 56.). Vezetőedző: Balogh Zsolt.
Gól: Dobronoky (9., 79.), Papp Á. (16.), Povázsai (30.), Tóth P. (69.), ill. Gere (37.).
Kiállítva: Orczi (56.)

A házigazdák veretlenül zárták a Csongrád-Csanád Vármegyei I. osztály küzdelmeit, 32 mérkőzésből 29-et megnyertek, és mindössze háromszor osztoztak meg a pontokon ellenfeleikkel. Ismerve a „nagy csapat”, az NB II.-es pontvadászatban elért eredményét – a 4. helyen végzett az együttes – nem várt sétagalopp a Fejér Vármegyei I. osztályban toronymagasan, 15 pontos előnnyel az élen a bajnokságot vendégekre.  
Már az első negyvenöt percben ez igencsak éreztette hatását, hiszen Dobronoky Viktor már a 9. percben vezetéshez juttatta a szegedi legénységet, majd a 16. percben Papp Áron, a 30. percben pedig Povázsai Zsolt tovább növelte a Csongrád-Csanád vármegyeiek előnyét. A 37. percben aztán a Fejér vármegyei góllövőlista éllovasa, Gere Zoltán csökkentett némileg a Gárdony hátrányán, de így is szembetűnő volt a különbség a két csapat között.
A szünet után erre még rátettek egy lapáttal, ugyanis az 56. percben Orczi Kristófot kiállította Berényi Tamás játékvezető. A kapus rosszul ütemben futott ki, és a 16-oson kívül elütötte a házigazdák játékosát. Ez semmiképpen nem hatott jótékonyan, mert innentől lényegében folytatva az első félidő dominanciáját már a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. kedve szerint alakult még jobban a találkozó. Természetesen a kék-feketék nem álltak le, nem fogták vissza magukat, és az emberfórt maximálisan kihasználták. Előbb a 69. percben Tóth Péter vette be a csereként beállt Sopronyi Dániel kapuját, majd a 79. percben Dobronoky másodszor is eredményes volt, kialakítva ezzel az összecsapás végeredményét, 5-1.
A párharc visszavágójára június 11-én, vasárnap 17 órától kerül sor Agárdon, amelyre tekintélyes előnyük birtokában a szegediek nyugodtan készülhetnek, mivel igen közel kerültek ahhoz, hogy az NB III.-ban folytassák ősztől, míg a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő együttese nagy valószínűséggel továbbra is a vármegyei I. osztály küzdelmeiben lesz érdekelt.
- Nem vitás jobb volt a Szeged, de nincs még lefutva a párharc, megpróbálunk mindent vasárnap. – mondta Balogh Balázs az agárdi klub elnöke – majd hozzátette – Az összes vármegyei csapat rangsorában a Gárdony a harmadik helyen végzett. Amennyiben lenne olyan csapat, amely nem vállalná az NB III-at, akkor a helyükbe léphetnénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában