Oázis

2023.06.06. 10:49

Elkészült a fehérvári japánkert (videó)

Hétfőn megtörtént a Csónakázó-tó szigetén épülő japánkert műszaki átadása. Csodálatos kis oázist álmodtak meg a helyszínre, melyet szerdától birtokba vehetnek a helyiek is.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Különleges növényekkel, kavicsos burkolattal, torii kapuval egészült ki a Csónakázó-tó csendes kis szigetének japánkertje, melyet a Denso Gyártó Magyarország Kft. támogatásával valósítottak meg. A vállalat fennállásának 25. évfordulóján fogalmazódott meg a kert gondolata, melyet hamarosan a megvalósítás útjára is tereltek. A csendes, tóval körülvett környezet pedig éppen alkalmas volt arra, hogy létrehozzanak itt egy kis csodát.

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Ami, a hétfői felvételek tanúsága szerint szépen sikerült is. Várhatóan a környékbeliek kedvelt pihenőhelye lesz, ahol jó elvonulni, ahol jó kikapcsolódni. Szincsák Attila, a cég alelnöke a feol.hu-nak elmondta: hétfőn megtörtént a műszaki átadás, a szerdai ünnepélyes átadóra pedig meghívták a japán nagykövetet is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában