Hűsöljünk egy galériában!

Hírek Sz. H.
Nyakunkon a Múzeumok Éjszakája, és berobbant a nyár a Virág Judit Galériába is.

Klasszikus és kortárs alkotásokat állít ki új kamaratárlatán a Virág Judit Galéria, ahol a stílusok változatosak, egy azonban közös: a vízpart és a napsütötte táj szeretete. A magyar festők alkotásai kivétel nélkül a nyár legszebb pillanatait és többek között a balatoni, vagy épp a Duna-parti hangulatot idézik meg. A 19. század realizmusát Bruck Lajos és Deák Ébner Lajos finom naturalista művei képviselik.

A magyar modernizmus és a Párizsi iskola művészeitől – Kádár Béla, Kmetty János, Kernstok Károly, Márffy Ödön, Csók István, Vaszary János és Derkovits Gyula – nyarat idéző alkotások kaptak helyet. A látogatók megtekinthetik Patkó Károly, valamint a Gresham-körhöz tartozó Szőnyi István és Egry József festményeit is, akiket szinte egy életen át megihletett a Dunakanyar, Zebegény és a Balaton-felvidék. A kiállításon kortárs alkotók, például Fehér László, Radák Eszter és Bodolóczki Linda legújabb művei is láthatóak. A kiállított képek megvásárolhatóak, az ingyenes tárlat augusztus 12-ig várja a látogatókat.

Forrás: Csók István: Balatonnál

Ne feledkezzünk meg róla, hogy holnap, június 25-én, szombaton ismét a Múzeumok Éjszakája várja a kiállítások és a tárlatok szerelmeseit. Országszerte 431 intézmény 2500 programmal készül az ország legnagyobb kulturális rendezvényére, amit immár 20. alkalommal rendeznek meg. Itt böngészhetünk: muzej.hu!

Borítókép: Radak Eszter: A hős a bátor a vakmerő (2012)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink