Nincs nyár kertmozi nélkül

Hírek Sz. H.
A jövő magyar filmcsillagai mutatkoznak be egy új romantikus nyári produkcióban. Az Együtt kezdtük című filmet a szabad ég alatt is megtekinthetjük – méghozzá a Balatonon, ahol a történet is játszódik.

A nyár változatos mozi-kínálatban egy magyar film is feltűnik, amely méltán vívta ki a kritikusok és a közönség elismerését. Az Együtt kezdtük – a FOMO – Megosztod, és uralkodsz forgatókönyvírójának, Kerékgyártó Yvonne-nak a második játékfilmrendezése – ugyan vígjáték, de bőven tartogat drámai meglepetéseket.

A film egy kilencfős osztályközösséget követ, amelynek tagjai tíz év után találkoznak újra egyikőjük esküvőjén. Érdekesség, hogy az osztályt megformáló színészek közül öten valóban osztálytársak: Jakab Balázs, Mosolygó Sára, Lelkes Botond, Koós Boglárka és Kanyó Kata még egyetemisták, és a produkció mindannyiuk számára kínált izgalmas kihívásokat. A fiatalok játékát olyan „színészveteránok” egészítik ki, mint Péterfy Bori, Jordán Tamás, Zsurzs Kati, Szabó Simon és Mucsi Zoltán.

 

Főszerepben a Balaton

Az Együtt kezdtük jeleneteit 2021 nyarán és őszén a Balatonon, Budapesten és Londonban rögzítették.

„A Balaton az ország egyik legszebb vidéke, a magyar filmekben mégis a lehetőségekhez képest ritkán láthatjuk. Mi viszont tudatosan törekedtünk rá, hogy ezt a fiatalos, bulis történetet kimozdítsuk a fővárosból, és a szereplőket a Balaton-felvidékre vigyük. Sőt, ez a táj nem pusztán hátteret ad az eseményeknek. A Badacsony környéki helyszínek szerves részét képezik a történéseknek a borkóstolástól kezdve a hajókázáson át egy festői környezetben zajló esküvőig. Hatalmas öröm volt itt forgatni, és az útkereső huszonéves srácokról, lányokról szóló vígjátékban a Balatont teljes szépségében megmutatni” – mondta Kerékgyártó Yvonne.

 

A párnát ne hagyjuk otthon!

A nemzetközi szintű operatőri munka és a slágergyanús főcímzene (Lábas Vikivel és Járai Márkkal) ugyancsak garantálja, hogy élmény lesz a filmet megnézni. Akár egy balatoni estén, ezeken a helyszíneken:

Kiemelt kép: jelenetfotó a filmből

Ezek is érdekelhetnek

További híreink