Nyélbe üthetik

2022.05.23. 12:00

Pallagon venne iskolát a Debreceni Egyetem

Csaknem kétmilliárd forint az ára.

Forrás: Az intézmény Facebook-oldala

Versengő ajánlattétel útján értékesítheti a tulajdonos debreceni önkormányzat a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikumának, Gimnáziumának és Kollégiumának helyet biztosító három ingatlant – derül ki Papp László polgármester közgyűlési előterjesztéséből.

Ebben az olvasható: az egyetem azzal a kéréssel kereste meg a várost, hogy felsőoktatási közfeladatai ellátásához elengedhetetlenül szükséges a fenti ingatlanok kizárólagos használata, ezért indokoltnak tartják az ingatlanok tulajdonjogának adásvétel útján történő megszerzését. Az egyetem a tervek szerint megvásárolná a Manninger Gusztáv u. 4/B., a Bánat utca 25. és a Mezőgazdász utca 1. szám alatti ingatlanokat, tehát tulajdonképpen az egész iskolát. Az épületek jelenleg az egyetem ingyenes hasznosításában, térítésmentes használatában vannak.

Az előterjesztés szerint a felsőoktatási intézmény az iskola bővítését tervezi, amelyhez szintén szükséges, hogy az ingatlanok tulajdonjogával az egyetem rendelkezzen. A vagyonkezelési osztály által felkért ingatlanforgalmi szakértők az ingatlanok és az egyik telken található első világháborús emlékmű forgalmi értékét 1 milliárd 809 millió forintban határozták meg.

Az adásvételről május 26-i ülésén dönthet a debreceni képviselőtestület.

TT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában