Összefoglaló

2022.05.28. 10:40

Gyökerestől kifordult egy hatalmas platánfa Debrecenben

Egy bajba került kutyán is segítettek a megyei tűzoltók. Ügyeleti hírek péntekről.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Több lehasadt faághoz és kidőlt fához is vonultak a tűzoltók pénteken, tudatta ügyeleti összefoglalójában a megyei katasztrófavédelem. Először Debrecenben, a Pallagi útra riasztották őket, ott egy tizennégy méteres platánfa gyökerestől kifordult, a villamossínre dőlt és a vezetéket is leszakította. Később az István úton egy faág hasadt le, ami a gyalogosforgalmat veszélyeztette. Hajdúböszörményben, a Hadházi utcában egy ötméteres fa dőlt meg, szintén a gyalogosforgalmat veszélyeztette. Hajdúszoboszlón, a Kocsis Pál utcában úttestre dőlt egy fa, az esethez a város tűzoltói vonultak. Hajdúnánáson, a Magyar utcában egy platánfa egyik ága szakadt le, a közúti forgalomra jelentett veszélyt. A tűzoltók kézi erővel távolították el az ágat. 

Bocskaikertben, a Homok utcában erdő aljnövényzete égett száz négyzetméteren. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a lángokat. Biharnagybajomban, a Bercsényi körúton egy családi ház mögötti területen gallyak és növényi hulladék égett. Ide a biharnagybajomi önkéntes tűzoltók és a püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották a tüzet.

Hajdúdorogon, a Lókert tanyán egy öntözőgödörbe esett egy kutya. Az állathoz a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, akik létrán keresztül, kézi erővel emelték ki az állatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában