DVSC

2022.05.28. 10:16

Nem csak a pályán teszi oda magát a fiatal debreceni kézis

A Debreceni VSC női kézilabdacsapatának fiatal tehetsége, Csernyánszki Liliána nagy elismerésben részesült a héten.

Csernyánszki Liliána az Emmi által kiállított oklevelével | Forrás: DVSC Kézilabda Akadémia

A 17 éves játékos elnyerte a Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2021 címet, amit az Emberi Erőforrások Minisztériuma adományozott. 

Ennek kapcsán kerestük az ifjú kézilabdást.

Nem tudtam róla, édesanyám nyújtotta be a pályázatot, úgyhogy amikor megkaptuk az oklevelet, akkor nagy meglepetésként ért

– számolt be. 

A Loki irányítója az NB II.-es bajnoki címet nyerő ifjúsági együttes oszlopos tagja, és az első csapatnál is egyre több időt tölt a pályán, mellette mégis kiváló eredményeket ér el a Tóth Árpád Gimnázium biológia–kémia tagozatán. – Mostanában kicsit háttérbe szorult az iskola, kevesebbet tudtam sajnos bejárni, mert minden erőmmel a sportra koncentráltam. Mivel magántanuló vagyok, ezért nem kell dolgozatokat írnom, hanem majd augusztusban lesznek az osztályozó vizsgák, amiket teljesíteni kell – mondta. 

Ez azt jelenti, hogy amikor a többi diáknak kezdődik a vakáció, Csernyánszki Liliána akkor kezdi majd el a tanulást. A jelenleg tizenegyedik évfolyamos kézilabdás biológiából vagy kémiából készül emelt szintű érettségit tenni, és mindenképpen szeretne továbbtanulni a középiskola után.

BA 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában